• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sabiha Husić je ovogodišnja "Žena svijeta"

Autor Anadolija

Sabiha Husić iz Bosne i Hercegovine je dobitnica nagrade “Žena svijeta” za 2014. godinu.

Husić je nagradu “Žena svijeta” za 2014. godinu, koju dodjeljuje američka organizacija “Women for Women International”, primila na svečanoj ceremoniji u New Yorku.

Na ceremoniji je naglašeno kako je Husić nagradu dobila za kontinuiran rad na promociji pravde i podrške žrtvama seksualnog nasilja u BiH ali i u svijetu.

Ona je inače, direktorica nevladine organizacije "Medica“ Zenica u Bosni i Hercegovini, psihoterapeutkinja, islamska teologinja i međureligijska mirotvorka.

Prethodne dobitnice nagrade

Nagradu “Žena svijeta”, ranije su dobile bivša američka sekretarka Hilari Klinton i glavna međunarodna dopisnica CNN-a Kristien Amanpor.

"Medica“ omogućava psihološku, medicinsku i ekonomsku podršku ženama i djeci preživjelima/žrtvama rata i poslijeratnog nasilja, uključujući silovanje i druge oblike seksualnog nasilja, nasilja u porodici, torture i trgovine ljudima.

Osim toga, Sabiha je od Volont Europe izabrana za dobitnicu Evropske nagrade za aktivnu građanku i profesionalni rad za 2009. godinu zbog aktivnosti koje predvodi u "Medica". Bila je i istaknuta govornica na Svjetskom forumu za pravdu 2013. godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE