• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majke Srebrenice traže ostavke zbog Šešelja

Autor Anadolija

Predsjednik Haškog tribunala Teodor Meron sastao se sa predstavnicima nekoliko udruženja preživjelih žrtava rata u BiH koje su od njega tražile ostavku zbog, kako se navodi, pogrešnih odluka ovog međunarodnog suda posljednjih godina.

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović izjavio je  kako su sa Meronom razgovarali o posljednjim odlukama Haaškog tribunala.

"Bilo je pritom vrlo teških kritika i rečeno je da postupci Suda ne donose pravdu, a za to Merona smatramo najodgovornijim. Dali smo mu dokumentaciju o izjavama Vojislava Šešelja nakon što je pušten na privremenu slobodu. Kazali smo da takve izjave direktno vrijeđaju žrtve. Tražili smo da Šešelja, zbog takvih izjava i uvreda, vrate u Hag jer u odluci o puštanju na privremenu slobodu stoji da ne smije vrijeđati žrtve", rekao je Tahirović.

Predsjednica udruženja "Majke Srebrenice" Hatidža Mehmedović je istakla da su tokom razgovora tražili od Merona da podnese ostavku.

"Tražili smo da Meron i glavni haški tužilac Serž Bramerc podnesu ostavku i da sudije budu smijenjene a da na njihovo mjesto dođu sudije koje će odgovorno izvršavati svoj posao. Tražili smo odgovornost Karle del Ponte, jer je sklopila sporazum sa Srbijom, odnosno sa Goranom Svilanovićem o zatvaranju nekih dokumenata u kojima ima sva istina o genocidu koji je počinjen u zaštićenoj enklavi Srebrenica", rekla je Mehmedović.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lady

Sta i da ga osude kao da to nesto mjenja u njihovom zivotu i ja sam isto izgubila vaznog clana porodice i sta sad trebam mrzit muslimane i hrvate e pa ne hvala,ratovali su i srbi pa i hrvati i muslimani ma svi i svi su gubili...Prema tome bolje da se uvuce jezik !

MONDO REPORTAŽE