• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Imenovanje Cvijanovićeve loša vijest

Autor SRNA

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da je imenovanje Željke Cvijanović za mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske loša vijest za Srpsku.

 Bosić: Imenovanje Cvijanovićeve loša vijest Izvor: Mondo.ba/Srna

Izvor: Mondo.ba/Srna

Bosić navodi da je to direktan kontinuitet politike koja vodi Republiku Srpsku u sve dublje siromaštvo.

On je naveo da kandidovanjem Željke Cvijanović za mandatara predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pokušava da obezbijedi bezrezervnu lojalnost svojoj politici, saopšteno je iz Informativne službe SDS-a.

Bosić kaže da će odgovornost za "dalje urušavanje Republike Srpske" prvenstveno snositi stranke i poslanici koji podrže Željku Cvijanović u Narodnoj Skupštini Srpske.

Dodik: Izbor mandatara je loša vijest samo za opoziciju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je davanje mandata Željki Cvijanović da sastavi buduću vladu Srpske loša vijest samo za opoziciju u Republici Srpskoj, koja neargumentovanim napadima pokušava da očuva svoje unutrašnje jedinstvo, nakon još jednog u nizu izbornih poraza.

Dodik je rekao da samo SDS i Mladen Bosić nisu shvatili da su izbori završeni, da je narod u Republici Srpskoj rekao svoje, a što je najtragičnije - još nisu shvatili da su jedini i apsolutni gubitnici izbora.

"Premijer u pokušaju Mladen Bosić od 12. oktobra ne prestaje da napada svoj narod što je glasao kako je glasao, skrivajući se iza priče o upitnosti legitimiteta izabranih narodnih predstavnika. Ako bi bar minut prestao da 'plače', možda bi jasnije vidio realnost o kojoj je odlučio narod na demokratskim izborima", rekao je Dodik.

Poštujući upravo volju naroda, kaže Dodik, i činjenicu da je Cvijanovićeva dobila više od 310.000 ličnih glasova, o čemu "Bosić može samo da sanja", te uvažavajući sve reference koje aktuelni premijer ima i cijeneći njene dosadašnje rezultate, nakon apsolutnog konsenzusa svih koji će podržati vladu, Željka Cvijanović je od danas mandatar.

"Napadi na Milorada Dodika i Željku Cvijanović neće Bosića ostaviti na čelu stranke, kojoj mora da objasni zašto je apsolutni gubitnik ovih izbora, i zašto je, varajući i članstvo i narod, otpuzao u Sarajevo da potpiše kapitulaciju Republike Srpske i time potvrdi probosansku orijentaciju svoje stranke", rekao je Dodik.

On je naglasio da "Bosić, umjesto da bar jednom nekome izađe na politički megdan kao predsjednik najveće opozicione partije, radije bira da iz kabinetske hladovine po cijeli dan piše saopštenja iz kojih se ne vidi ništa drugo do ozlojeđenosti gubitnika".  

"SNSD i Milorad Dodik znaju Bosića kao takvog, ali ono što mu neće dozvoliti jeste da od Republike Srpske naprave gubitnika", istakao je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska prva koja je konstituisala parlament nakon izbora, i prva ulazi u izbor Vlade, čime pokazuje sposobnost da ostane institucionalno stabilna, bez obzira na pokušaje opozicije da je politički destabilizuje.

Dodik je podsjetio da je Bosić, nakon izbora, pojedincima iz sadašnje vladajuće koalicije nudio saradnju i najviše funkcije, poput premijerske i funkcije predsjednika Narodne skupštine, iako je te iste pojedince žestoko kritikovao u izbornoj kampanji, što potvrđuje da mu je jedino stalo da prigrabi vlast, a ne da napravi "pozitivne promjene", kako je u kampanji obmanjivao birače u Republici Srpskoj.

"Sve u svemu, kakav je takav je, Bosić je naš najbolji politički protivnik kojeg imamo i kojeg ne moramo objašnjavati", zaključio je predsjednik Republike Milorad Dodik.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Da mnogo losa. Ja mislim trebao je tebe predloziti. Mozda Dodik nije znao da si se ti davno kandidovao.

MONDO REPORTAŽE