• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Edin Mušić novi predsjedavajući Parlamenta FBiH

Autor SRNA

Edin Mušić iz SDA izabran je danas za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) u novom sazivu.

Za zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma iz reda hrvatskog naroda izabran je Marinko Čavara (HDZ), a iz reda srpskog naroda Saša Mitrović (DF).

Kandidate na ove pozicije predložila je Privremena komisija za izbor i imenovanja. Na prijedlog ove komisije izabrana su i sva parlamentarna radna tijela koja će raditi u narednom mandatnom periodu od 2014. do 2018. godine.

Protiv odluke o izboru radnih tijela bili su samo poslanici SBB-a BiH, koji smatraju da je odluka donesena kao "vid nasilničkog ponašanja".

"SBB je druga partija po snazi u federalnom Parlamentu, očekivali smo shodno tome bitnija mjesta u radnim tijelima", obrazložio je poslanik SBB-a Naser Beganović.

Predstavnički dom usvojio je izvještaj Privremene mandatsko-imunitetske komisije u kojem se Predstavničkom domu predlaže verifikacija poslaničkih mandata osvojenih na proteklim opštim izborima.

Poslanici su danas dali i potpisali svečanu izjavu, a predsjednik Centralne izborne komisije BiH Stjepan Mikić uručio je poslanicima sertifikate o dodjeli mandata.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE