• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović o strateškim ciljevima nove Vlade

Autor mondo.ba

Mandatar Željka Cvijanović razgovarala je u odvojenim susretima sa delegacijama koalicije okupljene oko DNS-a i SP-a.

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u odvojenim susretima sa delegacijama koalicija okupljenih oko DNS-a i Socijalističke partije da je postignut dogovor o usaglašenom programskom djelovanju nove vlade Srpske, čiji će prioriteti biti ekonomski i razvojni programi.

Cvijanovićeva je istakla da je sa delegacijom koalicije okupljene oko DNS-a koju, osim ove stranke, čine i Napredna Srpska i Srpska radikalna stranka, te delegacijom SP imala konstruktivan razgovor, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Mandatar je danas sa delegacijama koalicija okupljenih oko DNS-a i SP razgovarala o programu i strateškim ciljevima nove vlade, kao i modalitetima buduće saradnje sa partnerima u društvu.

Sagovornici su se usaglasili da je proces formiranja vlasti započet uspješno, te da postoji stabilna većina koalicije SNSD - DNS - SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Delegacije DNS-a, NS i SRS-a, te Socijalističke partije predvodili su predsjednici ovih stranaka Marko Pavić, Adam Šukalo, Dragan Đurđević i Petar Đokić.

Đokić: Što prije formirati novu Vladu

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da nova vlada Republike Srpske treba biti formirana što prije da bi do kraja godine bio usvojen budžet i ekonomska politika za 2015. godinu.

"Na taj način ćemo stabilno voditi Srpsku i u naredne četiri godine, kao što smo to činili i do sada", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Željkom Cvijanović.

Đokić kaže da će se nova vlada Srpske zalagati za provođenje principa navedenih u nedavno potpisanom koalicionom sporazumu, a akcenat će biti na ekonomskim pitanjima, prije svega na povećanju ekonomske snage Srpske i broja zaposlenih.

"Jedno smo od rijetkih u regionu gdje je za predhodne tri godine smanjen broj nezaposlenih za 16.000, ali to nije dovoljno i broj nezaposlenih se mora smanjivati", istakao je Đokić.

On je rekao da se na današnjem sastanku sa mandatarom govorilo o politikama, a ne o raspodjeli ministarstava.

Đokić je dodao da u novoj vladi Republike Srpske socijalistima treba da pripadnu četiri ministarstva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE