• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Latić: Koalicija SDA-DF ne može pokrenuti procese

Autor SRNA

Politički analitičar Nedžad Latić ocijenio je da sadašnja koalicija SDA-DF nema kapaciteta da pokrene BiH naprijed, te da je najbolja opcija na nivou BiH stvaranje vlasti "velike koalicije stranaka".

"Mislim da nije dobra pozicija za SDA i DF, koje se mogu naći u 'tijesnom klancu' da ne mogu da ispune bitne agende koje očekuje EU", rekao je Latić, dodavši da "građani neće uživati" u budućoj vlasti SDA".

On smatra da je izbornom pobjedom SDA narod "amnestirao korupciju", te da ne vidi snagu u tužilaštvima u BiH da pobijede korupciju.

Latić je za sarajevsku televiziju "Alfa" rekao da zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović ima više personalan odnos prema predsjedniku Turske Tajipu Erdoganu, što pokazuje u javnim istupima, te da umjesto toga treba da "gradi i razvija državničke odnose sa Turskom".

Govoreći o izjavi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je prvi predsjednik SDA Alija Izetbegović bio pripadnik "Handžar divizije" u Drugom svjetskom ratu, te da je njegov sin Bakir Izetbegović najavio tužbu, Latić je rekao da ne vjeruje da će ga tužiti zbog toga.

"Izetbegović je bio ohrabren izbornom pobjedom SDA, ali sumnjam da će se to desiti. Novinar Senad Avdić prvi je objavio te navode o ulozi Alije Izetbegovića u Drugom svjetskom ratu uoči prvih parlamentarnih izbora u BiH, nakon čega je Alija rekao da će tužiti Avdića, ali to nije učinio", naglasio je Latić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE