• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savčić: Ministar da bude borac prve kategorije

Autor SRNA

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je da je stav Predsjedništva BORS-a da budući ministar za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske mora da bude borac prve kategorije.

Nakon sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, Savčić je rekao da se Predsjedništvo BORS-a nije personalno opredjeljivalo ni za koga, ističući da će to odrediti politička partija koja bude predložila novog ministra.

"Politička partija koja bude predložila ime novog ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske mora uzeti u obzir ovaj uslov BORS-a", istakao je Savčić.

Govoreći o mogućnosti razdavajnja resora rada i resora za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske, Savčić je rekao da se u BORS-u u principu svi saglasni sa tim, kao i predsjednik Republike Srpske, ali da sumnja da će ova dva resora ostati "potpuno čista".

Savčić je rekao da je njegov stav da BORS, kao najmasovnija organizacija koja predstavlja demobilisane borce, ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca, mora imati jednog stalnog člana u Odboru za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine Republike Srpske.

On je naveo da će se BORS o ostalim članovima ovog odbora dogovarati sa ostalim udruženjima proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata, podsjetivši da skupštinski Odbor za boračko-invalidsku zaštitu ima dva člana koji imaju pravo glasa i dva člana koji su posmatrači.

Iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske novinarima je rečeno da će povodom ovog sastanka biti objavljeno saopštenje.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Organizacije amputiraca "UDAS", Saveza udruženja civilnih žrtava rata, Saveza logoraša i Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Srpske.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Hahaha ! Pa pola ti ih je falsifikat, iz koje grupacije prve ili druge mnogo je vazno

MONDO REPORTAŽE