• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako će izgledati novi sastav Vlade RS

Autor mondo.ba

Predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik održao je danas u Palati Republike Srpske nenajavljeni sastanak rukovodstva SNSD-a, a nakon toga održan je i sastanak SNSD-a sa koalicionim partnerima, javljaju mediji u RS.

 Kako će izgledati novi sastav Vlade RS Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Prema saznanjima televizije BN, razgovorima kod Dodika nije prisustvovao potpredsjednik SNSD Igor Radojičić, ali jesu Nebojša Radmanović, Nikola Špirić i Nada Tešanović.

BN navodi da je Dodik potom razgovarao i sa liderima Socijalističke partije i Demokratskog narodnog saveza,Markom Pavićem i Petrom Đokićem.

Na sastanku su dogovorene konture buduće izvršne vlasti u RS i podijeljeni resori. Socijalisti dobijaju četiri resora, odnosno Ministarstvo industrije, rada i boračke zaštite, trgovine i turizma i Ministarstvo omladine i sporta.

DNS dobija tri resora. Ministarka Lejla Rešić ostaje na u sadašnjem resoru lokalne uprave. Pored toga, pripala su im još ministarstva saobraćaja i veza i prosvjete i kulture. DNS još nije objavio imena dvoje budućih ministara.

Jedan resor će sasvim izvjesno voditi Davor Čordaš iz HDZ-a BiH, vjerovatno Ministarstvo za izbjeglice, a drugi će pripasti naprednjacima Adama Šukala. Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju vodiće Draško Aćimović.

SNSD dobija preostalih šest resora. Za sada je sigurno da će od starih ministara iz SNSD-a mandat u Vladi produžiti ministar finansija Zoran Tegeltija i ministar zdravlja Dragan Bogdanić.

Zanimljivo je i da se nekadašnji ministar prosvjete i kulture, Anton Kasipović, najvjerovatnije vraća u Vladu Republike Srpske, ali se za sada ne zna tačno u koji resor, objavljeno je na sajtu BN televizije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE