• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žrijebanje: Ko će u Vijeće naroda RS?

Autor SRNA

Centralna izborna komisija (CIK) BiH održaće u ponedjeljak, 15. decembra, žrijebanje za dodjelu mandata u Vijeće naroda Republike Srpske, najavljeno je iz Komisije.

Komisija za izbor i imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske dostavila je CIK-u izvještaj i izborni materijal u vezi sa izborom delegata u Vijeće naroda Srpske.

Šest delegata u Vijeću naroda biće izabrani žrijebanjem budući da su kandidatske liste prilikom glasanja u Narodnoj skupštini Srpske dobile identičan broj glasova.

U Klub Srba u Vijeću naroda Republike Srpske 1o. decembra Narodna skupština Srpske izabrala je Živka Marjanca iz SP i Laza Marića iz SDS-a.

U Vijeće naroda Republike Srpske bira se 28 delegata, od kojih po osam čine klubovi Srba, Hrvata i Bošnjaka, a preostali broj iz reda ostalih.

CIK podsjeća političke stranke i nezavisne kandidate koji su učestvovali na opštim izborima da su dužni u roku od trideset dana od dana objavljivanja izbornih rezultata u Službenom glasniku BiH da podnesu finansijski izvještaj za period od dana podnošenja prijave za ovjeru za izbore do dana ovjeravanja rezultata izbora.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE