• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska želi jaku Srbiju

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas Srpska želi jaku, modernu, uspješnu i srećnu Srbiju, kao i da želi da podrži reforme i promjene koje provodi Vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem.

Obraćajući se kao gost Kongresu Socijalističke partije Srbije (SPS) u Beogradu, Dodik je rekao da Republika Srpska želi Srbiju kao najmoćniju državu u regionu, koja je sređena i koja vuče naprijed.

"Republici Srpskoj ne treba ništa od silnih pomoći, nama treba samo jedna, a to je napraviti jaku i moćnu Srbiju", poručio je Dodik.

Ističući da će Srpska morati da povede dodatnu borbu za svoju autonomiju i subjektivitet u uslovima potpunog nerazumijevanja, Dodik je rekao da je Republika Srpska sada stabilna, da ima svoju vlast i kapacitet da se nosi sa izazovima.

"Naš interes je jaka Srbija i zato se mi veselimo svakom njenom napretku" naglasio je Dodik.

Podsjetivši na izjavu Ajnštajna da je uspio zato što je imao karakter, Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da današnja Srbija ima karakter i da predstavnici vlasti moraju da nastave tim putem.

Obraćajući se na Kongresu SPS-a, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić prenio je najsrdačnije pozdrave bratskog srpskog naroda iz Republike Srpske, kao i duboko poštovanje i ogromnu zahvalnost, jer je SPS ugradio ogromnu političku energiju i viziju da srpski narod ima sigurnost u BiH i što je uticao da opstane Srpska.

On je rekao da podržava nastojanja u Srbiji za izgradnji zemlje na novim mogućnostima i da Srbija bude integrativni faktor modernog svijeta.

Đokić je istakao da podržava promjene kojima Srbija ide, navodeći da su one inspiracija da se tim putem krene i u Republici Srpskoj i u BiH.

On je rekao da želi da Srbija bude mjesto odakle neće odlaziti mladi, već da će mnogi ljudi dolaziti, te poželio puno uspjeha SPS-u u radu i na pomoći u borbi da se sačuva Dejtonski sporazum.

"Sa socijalistima prostor na kojem naš narod živi može biti dobro mjesto za život", rekao je Đokić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE