• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik od EU očekuje ''zeleno svjetlo''

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da će BiH na sutrašnjem sastanku ministara spoljnih poslova zemalja EU dobiti "zeleno svjetlo" ili saglasnost da se u BiH poradi na izjavi o evropskim integracijama.

Dodik je rekao da bi to bila izjava u vezi sa rješavanjem pitanja "Sejdić-Finci" i mehanizma koordinacije i naglasio da Republika Srpska sa tim nema problema, jer je i ranije tome dala aktivan doprinos.

Predsjednik Srpske je naveo da bi nakon toga bio aktiviran Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, poslije čega bi BiH mogla da aplicira za status kandidata.

"Kada bude riješen problem Sejdić-Finci i mehanizam koordinacije može se očekivati status kandidata u EU, što bi bila dobra dinamika", rekao je Dodik.

On je ponovio da Srpska nema problem sa tom dinamikom i da je već ranije, kada je riječ o pitanju "Sejdić-Finci", izrazila spremnost da promijeni Ustav u onom dijelu koji se odnosi na Republiku Srpsku i može da prihvati mehanizam koordinacije u vezi sa uvažavanjem nadležosti drugih nivoa vlasti.

"Republika Srpska nema taj problem. Mi imamo štetu zbog zastoja u Federaciji BiH. Mogli smo mnogo ranije da imamo status kandidata i ne bi bili tretirani kao zona zastoja. Do nas nije", rekao je Dodik.

On je istakao da vjeruje da će i dalje biti problema u vezi sa rješavanjem pitanja "Sejdić-Finci".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE