• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisan sporazum HDZ BiH, SDA i DF

Autor SRNA

Hrvatska demokratska zajednica BiH, SDA i DF potpisali su danas u Mostaru koalicioni sporazum o učešću u vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u naredne četiri godine.

Predsjednici kantonalnih odbora tri stranke saopštili su nakon potpisivanja sporazuma da je DF tražio da prvo budu potpisani principi u kojima se, između ostalog, navodi da će kantonalna Skupština zatražiti na prvoj narednoj sjednici od finansijske policije da uđe u sva javna preduzeća u HNK i uradi reviziju.

Osim toga, u sporazumu se navode osnovni principi, poput djelovanja u oblasti zdravstva, obrazovanja, privrede i u oblasti boračke populacije.

Potpisnici sporazuma - Rafael Gagro (HDZ BiH), Salko Sokolović (SDA) i Ana Marija Tadić-Jakovljević (DF) saglasili su se da je sporazum dobar početak, a već od sutra kreće se sa daljim pregovorima o formiranju vlasti, prvenstveno imenovanjem mandatara za izbor Vlade, koji će biti iz HDZ-a BiH.

Prvi test koalicije biće već sutra na sjednici Skupštine HNK, na kojoj će biti birano skupštinsko rukvodstvo i delegati za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE