• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dug mijenja zakone u zdravstvu RS

Autor SRNA

U Srpskoj je u planu izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o zdravstvenom osiguranju, da bi bila smanjena dugovanja i poboljšana naplata doprinosa u zdravstvenim ustanovama, rekao je ministar zdravlja RS Dragan Bogdanić.

Bogdanić je naglasio da većina zdravstvenih ustanova ima hronične probleme sa naplatom doprinosa i dugovanjima koja su nastala po tom osnovu.

"Svjesni smo problema koje imaju zdravstvene ustanove i moraćemo pronaći rješenje, a za to su neophodni novi zakonski okviri", rekao je Bogdanić za "Glas Srpske".

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić kaže da su pred izmjenu zakonske regulative predstavnici sindikata imali pripremni sastanak sa ministrom zdravlja i direktorom Fonda zdravstvenog osigiranja Darkom Tomašem.

"Prioritet Vlade Republike Srpske mora da bude iznalaženje rješenja za probleme sa neplaćanjem doprinosa za zdravstveno i penzijsko osiguranje", rekla je Mišićeva.

Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, na kraju prošlog mjeseca dugove su imale gotovo sve bolnice i domovi zdravlja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE