• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kebo će svoje tvrdnje morati dokazati pred sudom"

Autor SRNA

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović odbacio je optužbe potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe koje ga dovode u vezu sa ratnim zločinom u Vozući i najavio da će Kebo svoje tvrdnje morati dokazati pred nadležnim sudom.

"Ne znam da li se u tom dopisu/pismu pominje moje ime, ako se pominje - ja sa gnušanjem odbacujem to kao vrhunsku manipulaciju i laž. To jednostavno nije istina i Kebo će to morati dokazati na sudu", rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu.

Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo dostavio je Tužilaštvu BiH prijavu zbog sumnje o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanje ratnog zločina nad civilima srpske nacionalnosti u mjestu Vozuća, opština Zavidovići, protiv tadašnjeg komandanta Trećeg korpusa Armije BiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi bezbjednosti Zenica Šefika DŽaferovića, saopšteno je danas iz kabineta potpredsjednika FBiH.

Kebo je 16. decembra uputio dio dokumentacije glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću

 zbog sumnje o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanja ratnog zločina nad civilom u mjestu Vozuća, a u dokaznom materijalu su, između ostalog, slike lokacije sjedišta iranske obavještajne službe u Zenici, koju su u periodu od 1993. do 1995. godine posjećivali visoki zvaničnici.

"Obavljajući dužnost potpredsjednika FBiH stekao sam povjerenje jednog broja građana koji su mi ostavili svoja saznanja, informacije i dio dokumentacije sa kojim su raspolagali, a koja se odnosi na sumnju da su Mahmuljin i DŽaferović 18. aprila 1994. godine prilikom posjete Vozući dobili informaciju i bili udaljeni 10 metara od mjesta gdje su pripadnici odreda "El Mudžahid" likvidirali, odnosno odsjekli glavu civilu, pripadniku srpske nacionalnosti", navodi se u Kebinoj prijavi dostavljenoj Salihoviću.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Sta sam Vam rekao prije sat vremena. Trana vrani ne vadi oci. Cudi me za Kebu, mora da je izvisio u SDA

MONDO REPORTAŽE