• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za "roditeljsku kuću" prikupljeno 829.481 KM

Autor SRNA

Na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" u Banjaluci prikupljeno je 829.481 KM za izgradnju "roditeljske kuće" za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Zaključno sa današnjim danom na računu Udruženja "Iskra" bilo je 700.000 KM, dok je putem telefonskih poziva sakupljeno 129.481 KM, prenose "Nezavisne novine".

Iz kabineta predsjednika Republike Srpske uplaćeno je 350.000 KM, a Vlada Republike Srpske odobrila je 50.000 KM za izgradnju roditeljske kuće u Banjaluci.

Za izgradnju roditeljske kuće za djecu iz Srpske oboljelih od malignih bolesti bilo je neophodno 800.000 KM.

Kabinet predsjednika Republike Srpske već petu godinu organizuje donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć onima kojima je zaista potrebna.

Prethodnih godina prikupljena su sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, djeci sa posebnim potrebama, djeci oboljeloj od dijabetesa i za pomoć djeci sa autizmom.

Donatorskoj večeri, koja je održana sinoć, prisustvovali su predsjednik Republike Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, veći broj ministara u Vladi Srpske, ministri u Vladi Srbije, kao i brojne javne ličnosti iz Republike Srpske i Srbije.

Istovremeno sa održavanjem donatorske večeri, na Trgu Republike organizovan je i humanitarni koncert na kojem je učestvovao veći broj estradnih zvijezda.

Na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Univerzitetskoj Bolnici - Kliničkom centru Banjaluka trenutno se liječi 17 djece oboljele od malignih bolesti. Na praćenju i terapiji održavanja se nalazi 34 djece. Ukupan broj liječenih u posljednjih 10 godina je 178.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

odlična organizacija

Sve ukupno odlično je organizovano tako da ni rezultat nije mogao izostati. Lijepo zaista, divna slike iz Republike Srpske je otišla sinoć.

MONDO REPORTAŽE