• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senad Alić predsjednik Skupštine Tuzlanskog katona

Autor SRNA

Poslanici Skupštine Tuzlanskog kantona izabrali su danas Senada Alića iz Stranke demokratske akcije za predsjednika Skupštine, dok je potpredsjednik ovog tijela Slađan Ilić iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP).

 Senad Alić predsjednik Skupštine Tuzlanskog katona Izvor: MONDO arhiva

Izvor: MONDO arhiva

Poslanici su izglasali da u Dom naroda Federacije BiH idu Slađan Ilić, Rasim Dostović i Lejla Sarajlić, dok će Centralna izborna komisija BiH odabrati četvrtog delegata sa liste SBB ili SDP, jer su imali jednak broj glasova.

Većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona čine SDA, Demokratski front (DF), Bosanskohercegovačka-patriotska stranka (BPS) i Narodna stranka-radom za boljitak (NSRzB).

Alić je obećao da će Skupština raditi profesionalno, da će se poštovati Poslovnik i Ustav Tuzlanskog kantona, te da će sa kantonalnom Vladom raditi na prevazilaženju problema koji se dešavaju na prostoru Tuzlanskog kantona.

Poslanik DF Sabit Zekan rekao je da će sljedeći korak biti formiranje izvršne vlasti, odnosno Vlade Tuzlanskog kantona, što bi trebalo biti završeno do 15. januara i dodao da će se krenuti sa rješavanjem problema nagomilanih u zadnjih dvadesetak godina.

Poslanik BPS-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Mirsad Selimović rekao je da je ova većina već pokazala da ima 22 poslanika, te da je to jedan apsolutno veliki i stabilan faktor u Kantonalnoj skupštini za buduće djelovanje, javili su federalni mediji.

U opoziciju su SDP BiH, SBB i Stranka za BiH.

Poslanik SDP-a Dževad Hadžić istakao je da će u narednom periodu ova stranka djelovati kao konstruktivna opozicija s ciljem da se doprinese kvalitetnijem radu parlamentarne većine.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE