• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikalci RS najavili proteste?

Autor mondo.ba

Radnici Republike Srpske 1. maja izaći će na ulice Banjaluke, ne da tradicionalno bilježe praznik rada već da uglas kažu NE novom zakonu o radu, javlja ATV.

Pripreme za protest upozorenja protiv najavljenog zakona već su počele. Nezvanično, članovi sindikata u školama već pozivaju kolege na mirno okupljanje.

Slučajno ili ne, predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda, koji u Srpsku dolaze zbog novog aranžmana, baš uoči prvog maja sastaće se sa Rankom Mišić koja još ne otkriva hoće li ih dočekati sa transparentima u rukama.

Osim novog zakona o radu, prosvjetari za nezadovoljstvo imaju i razlog više. Nije im isplaćena naknada za prevoz za februar mjesec – jer para u budžetu jednostavno nema.

Dok je ministar prosvjete u Narodnoj skupštini obrazlagao informaciju o strategiji obrazovanja za period od protekle četiri godine, novinarima je priznao da novca nema, što predsjednika sindikata prosvjete nije puno zanimalo.

Iako ni Dragan Gnjatić glasno ne želi o protestima, ne krije da će na praznik rada, sindikalci reći šta imaju.

"U slučaju da se nešto desi nepovoljno po radnike, nama ostaju određeni mehanizmi, tu mislim na sudove i tužbe i mislim da Vlada neće dozvoliti kašnjenje, mislim da to možemo riješiti na jedan normalan način", kaže Gnjatić.

Očito da i Dane Malešević vjeruje u pozitivne ishode petnaestodnevne vizite svjetskih bankara, pa poziva na strpljenje i razumjevanje. Ne može da kaže kada, ali uvjerava – biće para.

"Tražimo načine da pošalje nadoknada za prevoz, da ne bo došlo do protesta.Imamo još dodatnih problema i rješavaćemo ih u hodu", kaže Malešević.

Sudeći po ponašanju ministra prosvjete, nema sumnje da je državna kasa itekako otanjila. A jasno je to i svjetskim bankarima, kojima su se predstavnoici vlasti obavezali na reforme.

I ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak potvrdio je da su zahvati u radnom zakonodavstvu – jedan od uslova za novi kredit.

Pogledajte prilog ATV-a.

-
Izvor: YouTube

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ranka Misic na celu kolone, a koja je to organizacija ? Sindikalci RS-a svakako nisu, ta firma je davno ugasena

MONDO REPORTAŽE