• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zvorniku sahranjen policajac Dragan Đurić

Autor SRNA

Dragan Đurić, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji je ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu, sahranjen je danas uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku.

Pored porodice, radnih kolega i mnogobrojnih građana Zvornika, sahrani ubijenog policajca prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor Policije Srpske Gojko Vasić, te poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH sa područja zvorničke regije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je opijelu i posljednjem ispraćaju ubijenog policajca Dragana Đurića ispred porodične kuće u naselju Ulice kod Zvornika.

Vlada Republike Srpske današnji dan proglasila je Danom žalosti u Srpskoj. Dan žalosti proglašen je i u Federaciji BiH i Brčko distriktu.

VASILIĆ: ĐURIĆ - ČESTITO VRŠIO DUŽNOST

Dragan Đurić je čestito vršio dužnost, rekao je komandir Policijske stanice Vladan Vasilić, koji se od pokojnog kolege oprostio na groblju u Karakaju.

"Ostavljaš danas nas i svoju policiju, koja je od tebe tražila mnogo, a ti si joj nesebično uzvraćao i dao ono što je najvrijednije - život", rekao je Vasilić, koji se od Đurića oprostio u ime Stanice javne bezbjednosti Zvornik.

Vasilić je naglasio da je Dragan Đurić uvijek, a i u posljednjim trenucima svog života, čestito vršio svoju dužnost i tijelom spriječio napadača u namjeri da ostvari svoj cilj, a to je sigurno više mrtvih i povrijeđenih policajaca.

On je istakao da se Dragan Đurić kao pripadnik Vojske Republike Srpske borio za stvaranje Republike Srpske, a kao policajac nesebično doprinio njenom očuvanju i bezbjednosti njenih građana.

"Danas, kada se spušta zavjesa na tvoj rad u policiji, ne prekidaju se sve niti koje su nas povezivale proteklih godina. S tugom i velikim bolom se opraštamo od tebe", rekao je Vasilić.

KASIPOVIĆ: TRAGIČAN DOGAĐAJ U TEŠKO STEČENOM MIRU

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je u Zvorniku da je ubistvo Dragana Đurića tragičan događaj u teško stečenom miru.

Kasipović je nakon sahrane Dragana Đurića rekao da je tragično izgubljeni život gubitak za sve, ali da i u ovakvim događajima, sa svim njegovim dimenzijama, ima nešto što je važno, a to je da još jednom opomene.

On je rekao da i velike zemlje i predstavnici međunarodne zajednice rješavaju pitanje terorizma svugdje u svijetu.

"I mi ovdje u svojoj kući treba da rješavamo to pitanje, osim struktura vlasti i agencija, na način da svaki čovjek ne gleda poprijeko svog komšiju, jer je to, ustvari, najveći neprijatelj svih nas", poručio je Kasipović.

Dragan Đurić rođen je 17. novembra 1967. godine u Banovićima. Tokom rata njegova porodica izbjegla je u Zvornik. Bio je pripadnik MUP-a Srpske od 7. aprila 1994. godine.

Đurić je ubijen u ponedjeljak, 27. aprila, u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", ubijen je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Pogledajte foto-galeriju!

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE