• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ždrale: Nisam ubio Mauzera!

Đorđe Ždrale izjasnio se pred Sudom BiH da nije kriv za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera za koje ga tereti Tužilaštvo BiH.

 Ždrale: Nisam ubio Mauzera! Izvor: MONDO

"Poslije podizanja optužnice, tužilac je dužan da omogući odbrani uvid u sve dokaze, a on to u protekla dva mjeseca nije učinio", pojasnio je Jokić.

Jokić je novinarima rekao da je 99 odsto dokaza Tužilaštva pribavljeno na nezakonit način i da će na tome bazirati Ždralovu odbranu.

"Ono što mene interesuje i što mogu da nađem u tužilačkom spisu su određene službene zabilješke, navodi i naredbe, što potvrđuje moje tvrdnje da su dokazi pribavljeni mimo odredaba Zakona o krivičnom postupku. Takvi dokazi ne bi smjeli da se koristi na sudu", istakao je Jokić.

Optužnica Tužilaštva BiH, koja je potvrđena 31. avgusta, tereti Đorđa Ždrala za krivično djelo teško ubistvo.

Prema navodima iz optužnice, Ždrale je tokom 2000. godine organizovao i sa predumišljajem, u dogovoru sa drugim osobama, pristao da bude izvršilac ubistva nekadašnjeg načelnika Uprave policije Republike Srpske Ljubiše Savića Mauzera.

Optuženi Ždrale je, kako se navodi u optužnici, na svirep način iz upotrebom automatskog oružja sa bliske udaljenosti iz organizovane zasjede ubio Savića i pri tome ugrozio bezbjednost više drugih osoba.

Način izvršenja djela izazvao je uznemirenost, strah i nesigurnost među građanima RS, te ozbiljne i štetne posljedice za BiH zbog narušavanja ugleda države u međunarodnoj zajednici koja se zbog ovakvih djela svrstava u zemlje visokog bezbjednosnog rizika, ističe se u optužnici.

Đorđe Ždrale, uhapšen je 19. januara na aerodromu u Frankfurtu na osnovu Interpolove potjernice koja je za njim raspisana zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Mauzera.

Tužilaštvu BiH isporučen je 12. februara.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE