• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borci oštro o prijavi protiv Dodika

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske osudilo je podnošenje krivične prijave opštine Tuzla protiv premijera Milorada Dodika.

 Borci oštro o prijavi protiv Dodika Izvor: MONDO

Tuzla je tužila Dodika zbog navodno uvredljivih izjava u vezi sa ubistvima civila na tuzlanskoj kapiji i sarajevskim Markalama.

"Za BORS je krajnje neprihvatljivo podnošenje krivične prijave protiv Dodika zbog tih izjava, zato što se u BiH sve vrijeme prihvata samo jedna verzija istine i nastoji cementirati dostignuto stanje'', rekao je Srni predsjedavajući Predsjedništva BORS-a Mihajlo Parađina.

On je rekao da ne može biti istina samo ono što dolazi iz Sarajeva pod pritiskom i ambijentom stvorenim u svjetskom javnom mnjenju, jer nije dokazana istina o stradanju Srba u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici, zatim u "tuzlanskoj koloni" i nizu drugih mjesta.

Parađina je rekao da Predsjedništvo BORS-a smatra da RS i njene institucije moraju ovo pitanje staviti u red strateških i nacionalnih, ističući da je u RS potreban ukupan preobražaj i promjena strategije i koncepta u vezi dokazivanja istine o stradanju Srba u proteklom ratu.

"Ukoliko mi to ne dokažemo veoma odgovorno i ozbiljno, BiH nema ozbiljnu perspektivu u evroatlanskim integracijama i RS će biti pod ozbiljnim upitnikom", upozorio je Parađina.

Parađina je rekao da ne postoje principi, koji treba da se definišu, kako bi se otvorila rasprava i došlo do prave istine o ratnim dešavanjima u BiH.

On je naveo da u Federaciji BiH postoji stvorena hiperprodukcija procesuiranih Srba iz reda vojnog i političkog vrha, kaja služi za priču bošnjačkoj političkoj i ratnoj eliti, s efendijim Mustafom Cerićem na čelu, "kako je RS genocidna tvorevina koju treba ukinuti".

Opština Tuzla juče je putem Opštinskog pravobranilaštva podnijela krivičnu prijavu protiv premijera RS, zbog zbog uvredljivih izjava o ubistvima civila na tuzlanskoj kapiji i sarajevskim Markalama. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE