• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Incko da poništi nametnute odluke

Valentin Incko trebalo da povuče svoje posljednje nametnute odluke i tako otvori prostor za dijalog, smatra Nikola Špirić.

 Špirić: Incko da poništi nametnute odluke Izvor: MONDO

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je u petak da bi visoki predstavnik u BiH Valentin Incko trebalo da povuče svoje posljednje nametnute odluke i tako otvori prostor za dijalog.

"Snaga visokog predstavnika upravo bi trebalo da bude u takvom potezu - da stavi van snage svoje odluke i da pozove partnere za sto da se razgovara, jer nametnute odluke neće pomoći BiH", kazao je Špirić novinarima u Banjaluci.

Upitan da li je spreman da podnese ostavku ako od srpskih predstavnika u zajedničkim organima BiH budu zatražene ostavke zbog Inckovih nametnutih odluka, on je kazao da je "na takav potez spreman otkako je imenovan na funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH".

Visoki predstavnik Valentin Incko 18. septembra nametnuo je set zakona u cilju okončanja supervizije u distriktu Brčko, koji se odnose na promjene državljanstva građana distrikta, snabdijevanje strujom i na podjelu sredstava od sukcesije bivše SFRJ.

Incko je istog dana produžio mandat Upravnom odboru i direktoru kompanije "Elektroprenos" čiji je rad blokiran skoro godinu dana.

Vlada RS u četvrtak je odbacila Inckove odluke, poručujući da ih neće primjenjivati.

Istovremeno je najavljena tužba protiv Incka, ali i svih ranijih visokih predstavnika zato što su, kako je navedeno, nametanjem odluka prekršili Dejtonski sporazum.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE