• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doris Pak: Ustavna reforma u korist građana BiH!

Poslanik EP Doris Pak izjavila je u Banjaluci da bi ustavnom reformom trebalo da se pozabave političari u korist svih građana.

 Doris Pak: Ustavna reforma u korist građana BiH! Izvor: MONDO

"Nadam se da će domaći političari obaviti određene rekonstrukcije i provesti takvu ustavnu reformu koja će biti na korist svima u ovoj zemlji", rekla je Pakova na konferenciji za novinare, povodom održavanja međunarodnog skupa pod nazivom "Kuda idu Evropa i BiH - između integracija i izolacije", koji se održava u Banjaluci od 25. do 27. septembra.

Prema njenim riječima, Dejton je u jednom trenutku bio neophodan, ali u ovom trenutku država nije funkcionalna.

"Nemam ništa protiv dva entiteta u jednoj državi, osim ako entiteti ne misle da su države u državi", rekla je Pakova.

Ona smatra da situacija u BiH nije najbolja u posljednje vrijeme, izrazivši zabrinutost što se politička klima u BiH ne poboljšava.

"Političari u BiH se svađaju, umjesto da rade za dobrobit zemlje i njenih građana", navela je Pakova.

Ona je, govoreći o situaciji u BiH, navela da su premijer RS i Vlada bili iznenađeni odlukama visokog predstavnika Valentina Incka, dodajući da je Incko "donio najbolja rješenja za probleme opstrukcija koje su dolazile od RS".

Govoreći o liberalizaciji viznog režima za BiH, Pakova je konstatovala da na tom polju postoji određeni napredak koji se ogleda u tome što su Savjet ministara i parlament BiH usvojili pojedine zakone, dodajući da su još ostali biometrijski pasoši.

Predsjednik Panevropske unije BiH Franjo Topić rekao je da je BiH dio Evrope i da je sada pitanje kako će BiH postati članica EU, kao i da je ova konferencija organizovana u okviru tih pitanja.

Ovim konferencijom za novinare zvanično je počeo međunarodni skup pod nazivom "Kuda idu Evropa i BiH - između integracija i izolacije", na kojoj će učestvovati više od 30 predstavnika više zemalja.

Prema rasporedu, sutra sa početkom u 10.00 časova učesnicima konferencije će se obratiti visoki predstavnik Valentin Incko. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE