• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trovanje u grilu kod doma "Bjelave"

Na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Sarajevo su se javile 43 osobe sa simptomima trovanja, od kojih je 19 hospitalizovano.

 Trovanje u grilu kod doma "Bjelave" Izvor: MONDO

Portparol ove zdravstvene ustavnove Biljana Jandrić je naglasila da je troje pacijenata odbilo da ostane u bolnici, a da je jedan od pacijenata trenutno na intenzivnoj njezi, jer je riječ o težem slučaju trovanja.

"Potvrđeno nam je da je riječ o trovanju salmonelom i nadamo se da će već od popodneva početi da se smanjuje broj ljudi koji se javljaju sa simptomima trovanja, s obzirom da inkubacioni period traje 24 časa", rekla je ona.

Riječ je o studentima iz studentskog doma "Bjelave" u Sarajevu, koji su se otrovali u četvrtak hranom iz obližnjeg restorana brze hrane, vjerovatno salmonelom iz majoneze.

Jandrićeva je rekla da je Klinički centar odmah nakon trećeg pacijenta obavijestio sve nadležne institucije.

Gril ispred Studenstkog doma, iz kojeg se većina studenata hranila, zatvoren je u četvrtak uveče, a prvi studenti sa simptomima trovanja primljeni su u Klinički centar na Koševu u četvrtak poslije podne.
Jandrićeva je napomenula da je pacijente danas obišao premijer Kantona Sarajevo Besim Mehdmedić koji je najavio da će se zalagati za jače kontrole grilova i restorana brze hrane. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE