• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bombe kod zgrade Vlade RS

U kanti za smeće kod Zgrade Vlade RS pronašli tri bombe kašikare i kutiju metaka.

 Bombe kod zgrade Vlade RS Izvor: MONDO

Tri bombe kašikare, koje su pronađene u Ulici Mladena Stojanovića u Banjaluci, odnosno između zgrade Vlade RS i Konzulata Njemačke, ostavljene su u betonskoj kanti za smeće.

"Bombe su bile u plastičnoj vrećici, od kojih jedna u kožnoj fišekliji, a druge dvije u zelenim plastičnim ambalažama u kojima su ovakve bombe inače upakovane",  potvrdila je portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Gospa Arsenović.

Ona je rekla da je radnik Agencije za istrage i zaštitu BiH  u 13.55 časova obavijestio operativno dežurstvo da se u kanti za smeće u Ulici Mladena Stojanovića nalaze bombe.

Prema njenim riječima, policija je odmah po prijavi izašla i obezbijedila mjesto gdje su bombe otkrivene, a odmah su pozvani i demineri koji su uspješno uklonili bombe.

"Policija će ispitati okolnosti pod kojima su bombe dospjele na to mjesto", rekla je Arsenovićeva i dodala da je uviđaj obavljen i da je istraga u toku.

Iz izvora bliskih policiji Srna nezvanično saznaje da je bombe neko, najvjerovatnije, ostavio u želji da ih se riješi pošto one nisu bile obuhvaćene amnestijom za predavanje oružja zaostalog iz rata, te da nije postojala mogućnost da bombe budu aktivirane i nekoga povrijede.

Prema istom izvoru, osoba koja je bacila bombe u betonsku kantu za smeće smatrala da je tu najbezbjednije, jer se u blizini nalazi obezbjeđenje i da će tu biti najprije uočene.

U policiji ističu da je u posljednje vrijeme sve češća pojava da eksplozivna sredstva budu odbačena na smetljišta i podsjećaju da su djeca nedavno našla bombu bačenu u potok u selu Bajinci kod Srpca.

Tom prilikom je poginuo osmogodišnji dječak, a teško povrijeđena je devetogodišnja djevojčica.

"Ovo nije normalno! Ovuda svaki sat vremena prođe najmanje hiljadu ljudi! Djece ovdje ima na svakom koraku. Gdje su te neke nadzorne kamere! Šta da je koja od one tri bombe eksplodirala, kakve bi onda bile posljedice - upitao se jedan od usplahirenih prolaznika kada je čuo šta se događa nakon što je ugledao blokiranu glavnu ulicu.

Većina drugih prolaznika imala je sličan stav. Jedino ih raduje da je sve prošlo bez ikakvih posljedica.
"Bogu hvala da nikome ništa nije bilo. Zbog ovoga čovjek se prepadne i pomisli da nije više bezbjedan nigdje, pa taman i da se zavuče u vlastitu kožu ",  kazala je jedna mještanka.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE