• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delegacija BiH za noć plaćala 10.000 dolara?

Delegacija Predsjedništva BiH od 19 članova za noć u hotelu na Menhetnu plaćala skoro 10.000 američkiih dolara?!

 Delegacija BiH za noć plaćala 10.000 dolara? Izvor: MONDO

Troškovi boravka delegacije Bosne i Hercegovine u Njujorku, gdje je učestvovala na otvaranju 64. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, još nisu sumirani, ali iz proste računice koja se može izvesti samo iz cijena hotelskog noćenja u jednom od najskupljih gradova na svijetu, proizlazi da je plaćano skoro 10.000 američkih dolara za noć.

Prema "Avazovim" saznanjima, naime, u delegaciji Predsjedništva BiH bilo je 19 članova. Osim članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Harisa Silajdžića, u delegaciji je bilo sedam članova iz Ministarstva spoljnih poslova, sa ministrom Svenom Alkalajem na čelu.

Između ostalih, u Njujorku je bila i Alkalajeva bivša sekretarica, koja odnedavno ima funkciju šefa njegove kancelarije. Komšića i Silajdžića pratio je jedan, odnosno dva savjetnika, a u delegaciji je bio i predstavnik kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića. Među  predstavnicima bili su i članovi protokola, Dalida Jugo iz Pres-odjela, te članovi obezbjeđenja visokih zvaničnika i drugi.

Delegacija je bila smještena u hotelu "Kimberly" na Menhetnu. Prema informacijama sa zvanične web-stranice, noćenje u jednokrevetnoj sobi u ovom hotelu košta u prosjeku oko 500 američkih dolara, pa naviše. Te sobe, prema ponudi, nude luksuz i komfor.

Kako je kazao Damir Arnaut, savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, misija BiH ima određene popuste u ovom hotelu, a pripadaju joj i izvjesne "specijalne tarife". Ipak, Arnaut nije precizirao koliko je u "Kimberlyju" plaćano noćenje po osobi.

Uzme li se u obzir da je cijena sobe oko 500 dolara, delegacija je svaku noć morala da plaća skoro 10.000 dolara. Naravno, ne treba zaboraviti da ostali troškovi znatno povećavaju ovu cifru.

Predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Haris Silajdžić tokom boravka u Njujorku lobirali su za podršku BiH za izbor za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN-a. U vezi s tim, Komšić je održao sastanke sa mnogim državnicima, a kako je saopšteno , razgovarao sa čelnicima Švajcarske, Turkmenistana, Libana, Kolumbije, Svazilenda i Šri Lanke.  (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE