• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OHR rješava problem u Mostaru?

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da će 4. oktobra morati nešto da preduzme, jer je Mostar skoro godinu dana bez gradonačelnika.

 OHR rješava problem u Mostaru? Izvor: MONDO

"Vjerovatno ću nešto preduzeti 4. oktobra da bi bio izabran gradonačelnik Mostara, jer je zaista sramota da jedan značajan grad u BiH godinu dana nema gradonačelnika. Odluka će biti takva da neću ja nametnuti gradonačelnika, već će oni imati mogućnost da to sami učine", naglasio je Incko.

On je naglasio da je situacija u Mostaru jedna velika sramota, s obzirom da će 4. oktobra biti godišnjica kako nije izabran gradonačelnik, što nema nigdje u svijetu.

"Dogovor u Mostaru nije moguć, jer Bošnjaci i Hrvati ne komuniciraju, a izgleda da ni Hrvati između sebe nemaju komunikacije i zato ne mogu da postignu saglasnost o većini u Gradskom vijeću koja bi izabrala gradonačelnika", rekao je Incko.

On tvrdi da mrzi da upotrebljava bonska ovlašćenja, podsjetivši da ih je već jednom u Mostaru upotrijebio, ali, kako je rekao, tehnički, jer nije nametnuo gradonačelnika, već samo budžet, koji nije usvojen četiri mjeseca. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE