• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pak: BiH ode u izolaciju

Poslanik u Evropskom parlamentu poručila političarima u FBiH da više vode računa o svom entitetu. "BiHm u protivnom, ide u izolaciju", ocijenila je.

 Pak: BiH ode u izolaciju Izvor: MONDO

Doris Pak je dodala da  političari u FBiH do sada nisu učinili ništa da država funkcioniše.

"Da sam političar u FBiH, pokušala bih da riješim probleme za koje sam izabrana, jer do sada nisu učinili ništa da zemlja funkcioniše. Ne mislim da je od pomoći ako bilo ko negira postojanje drugog entiteta", rekla je Pakova.

Ona smatra da u BiH ne postoji opasnost od novih sukoba, ali da zemlja ide u pravcu izolacije, jer političari ne čine dovoljno da bi obezbijedili napredak.

Pakova je za zagrebački "Večernji list", izdanje za BiH, ocijenila da se političari u BiH bave samo nacionalnim stvarima i da ne rade posao za koji su izabrani.

Govoreći o ukidanju OHR-a, ona je rekla da je bila za tu opciju, jer je smatrala da zemlja samostalno sa svojim vlastima mora ući u EU.

"Ali posljednji događaji tjeraju me da mislim da to nije moguće. Djelovanje visokog predstavnika nije usmjereno da štiti jedan narod u BiH, ni Bošnjake, ni Hrvate, ni Srbe, nego da radi u interesu svih u ovoj zemlji", tvrdi Pakova.

Govoreći o procesu liberalizacije viznog režima, Pakova je rekla da su u posljednja dva mjeseca napravljeni pomaci, ali da ih je bilo moguće napraviti još u proljeće.

"Evropska komisija je prošle sedmice imala sastanak kako bi pomogla BiH u vezi sa izdavanjem biometrijskih pasoša", rekla je Pakova i dodala da su zvaničnici EU svjesni da BiH očekuje težak i obiman posao koji ne može biti završen preko noći.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE