• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta MUP RS ima, a drugi ne?

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ima sve potrebne baze podataka definisane u elektronskoj formi, pohvalio se "prvi policajac" Srpske.

 Šta MUP RS ima, a drugi ne? Izvor: MONDO

 Stanislav Čađo je objasnio da je to jedan od uslova za liberalizaciju viznog režima, a čime ne može da se pohvali nijedna bezbjednosna agencija u BiH.

Ministar unutrašnjih poslova RS je istakao da je MUP RS u prethodnom periodu jačao sve kapacitete koji su neophodni za omogućavanje bezviznog režima.

"Kontinuirano smo već tri godine radili na razvoju vlastitih baza podataka, tako da danas imamo sve potrebne baze podataka definisane u elektronskoj formi, spremne za svaku vrstu korišćenja i razmjene i time se ne može pohvaliti nijedna bezbjednosna agencija u zemlji", rekao je Čađo.

On je istakao da je posebno ponosan na činjenicu što je sve u vezi ovog posla MUP uradio sopstvenim kapacitetima, bez posebnih finansijskih troškova, koristeći sopstevene resurse i pamet.

"To nam omogućuje kontinuiran i planiran dalji razvoj, zbog čega je MUP RS najbolja bezbjednosna agencija u BiH", ocijenio je Čađo.

On je rekao da ni jednog trenutka nije sumnjao u sposobnost zaposlenih u MUP-u da isune uslove za liberalizaciju viznog režima.

Čađo je istakao da je za isupnjavanje tih uslova postojao ustavno-pravni okvir koji je to omogućavao, bez zadiranja u izmjene ustavnih i zakonskih okvira.

"Drugi je problem što su neki htjeli da mijenjaju ustavno-zakonodavni okvir pod krinkom liberalizacije viznog režima, a da za to nije bilo potrebe. Iza toga su stajali određeni politički ciljevi. Sretali smo se sa vrlo čudnim, a na momente i krajnje nekorektnim situacijama, poput dopisivanja određenih uslova, koji nisu bili ni u Mapi puta ni u određenim poglavljima koja su to tretirala", rekao je Čađo.

Dodao je da je važno da sve bezbjednosne strukture razvijaju svoje kapacitete i vuku odgovarajuće razvojne korake, a ne da čekaju da neko drugi dođe i nudi gotova rješenja, koja često nisu prilagođena ni vremenu ni okolnostima u kojima bi ih trebalo primijeniti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE