• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puhalac: Pozitivni signali visokog predstavnika

Puhalac pozdravio Inckovu izjavu da treba onemogućiti preglasavanje u upravljačkim organima "Elektroprenosa BiH"

 Puhalac: Pozitivni signali visokog predstavnika Izvor: MONDO

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Slobodan Puhalac pozdravio je izjavu visokog predstavnika za BiH Valentina Incka da treba onemogućiti preglasavanje u upravljačkim organima "Elektroprenosa BiH".

"Pozdravljamo dio pozitivnih tonova izjave visokog predstavnika u BiH Valentina Incka. Međutim, nije dobro da se odlučivanje u akcionarskom društvu stavlja u kontekst odlučivanja u parlamentu BiH i zajedničkim organima", rekao je Puhalac.

On je ocijenio pozitivnim to što OHR, kako kaže, konačno koristi prave termine koji se odnose na vlasništvo i funkcionisanje akcionarskog društva, ukazujući da je činjenica da prenos električne energije funkcioniše uprkos neuređenim odnosima u kompaniji, pišu  "Nezavisne novine" od utorka.

"Nije tačno da je u 'Elektroprenos' uloženo pola milijarde KM, jer se radi o oko 160 miliona KM i to kreditnih sredstava uloženih u ovu kompaniju. Iako se uporno insistira na 'dobrom rezultatu kompanije', činjenica je da 'Elektroprenos' nije dobro funkcionisao i da se dobar rezultat krije u dobroj tarifi i monopolističkom položaju", smatra Puhalac.

Incko je nedavno nametnuo nekoliko zakona o "Elektroprenosu" kojima je, između ostalog, omogućeno preglasavanje tri člana RS u Upravnom odboru kompanije od četiri člana iz Federacije BiH u slučaju utvrđivanja razloga za smjenu generalnog direktora.

Vlada RS je odbacila nametnute odluke ističući da zadiru u vlasničke odnose i krše akcionarska prava RS koja su zaštićena međunarodnim normama, u čemu je dobila podršku svih institucija RS i predstavnika RS u institucijama BiH.

Incko je tokom vikenda izjavio da bi trebalo onemogućiti eventualna preglasavanja u procesu donošenja odluka u upravljačkim organima "Elektroprenosa BiH".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE