• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protesti nakon smrti dječaka: Tražimo odgovornost

Autor mondo.ba

Nekoliko hiljada građana Sarajeva najavilo je dolazak na proteste na igralištu ispred Osnovne škole "Skender Kulenović" u Sarajevu nakon što je na ovom mjestu prije nekoliko dana tragično nastradao dječak Salih Pačariz.

Protesti su najavljeni za 14:00 sati, a do sada je na Facebook grupi prisustvo potvrdilo približno 3.000 građana koji traže odgovornost nadležnih nakon smrti Saliha na kojeg je pao gol i usmrtio ga na igralištu.


"Ovo je dječak Salih koji je tragično nastradao na igralištu jer je samo htio da se igra. Dođite zbog Saliha a i ostale naše djece.

Tražimo da se ispita i utvrdi odgovornost nadležnih. U nedelju 11. oktobra u 14:00 sati", navode inicijatori protesta, prenosi N1.

Povodom cijelog slučaja oglasio se i načelnik Opštine Novi Grad Semir Efendić.


"Žao mi je što ovaj tragični događaj neke stranke i internet portali pokušavaju koristiti za ličnu diskreditaciju mene kao načelnika i politički obračun ne uzmajući u obzir činjenice koje su nesporne. A činjenica je da više od stotinu igrališta u Kantonu Sarajevo nemaju adekvatnu zaštitu niti održavanje. Isto tako značajan broj igrališta u sklopu naselja kao i školskih objekata ima golove koji nisu fiksirani za podlogu i koji pod određenim okolnostima mogu biti uzrok nesreće", naveo je Efendić.

Dodaje da podržava sve dalje aktivnosti koje nadležni organi budu povodili o utvrđivanja nečije eventualne lične ili institucionalne odgovornosti.

Salih je jučer ukopan na groblju Bare u prisustvu mnogobrojnih prijatelja, poznanika i građana Sarajeva.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Da, neko je odgovoran, samo me interesuje koliko su odgovorni i sami protestanti?

MONDO REPORTAŽE