• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Biće referenduma

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da će jednog dana biti održan referendum o statusu Srpske i da to ne bi trebalo da bude problem nikome u BiH.

"Ne razumijem šta ti drugi imaju od priče o BiH od koje su samo uljuljkani i kao nešto se dešava. Igraju sport u kome dvije trećine Bosne ne navija za BiH ni u čemu. Zašto onda ti ne formiraju sebi BiH od dijela Federacije BiH koja im pripada?", upitao je Dodik.

On je sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da BiH ni Bošnjacima ne donosi ništa dobro, već samo patnju zbog nemogućnosti da se život uredi onako kako oni misle da treba.

Dodik je upitao šta je to BiH ponudila Republici Srpskoj i konstatovao da je Srpska dala više za finansiranje BiH nego što je to dug Republike Srpske.

"I šta mi imamo od toga? Šta mi imamo od toga što rade organi BiH? Da li je bilo neke koristi? Da li je donesena neka investicija? Da li imamo neku vidljivu stvar? Ništa nije urađeno", rekao je predsjednik Republike Srpske.

Dodik ističe da će se stvari rješavati referendumom, jer je to oblik kojim će biti riješena pitanja da li BiH ima ili nema, kakvo se želi uređenje, kao i još mnogo drugih stvari.

On je najavio da će biti održan i referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, dodajući da će, ukoliko narod odluči da ne prihvata te institucije, onda to obaveza svih i da nema druge odluke mimo te.

Dodik je kritikovao one koji su spočitavali odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, ističući da narod ne smije da padne pod spekulacije koje su iznesene protiv tog referenduma.

On je podsjetio da je referendum demokratska i civilizacijska tekovina koja se ne može zabraniti.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

KMK

Referendrum da se odrzi i da dou odvojimo od govana,dosta mi je da slusam izabegovica srbomrzca.dosta vise samo naprijed , dobro je reko dodik bosnu samo voli saka jada. Svi hrvati navijaju za hrvacku ,svi srbi za srbiju i pola muslimana navija za srbiju oni svi koji imaju ikonu u temelju kuce koi su postali od srba .e to su cinjenice.pozdrav iz Republike Srpske

Gz

Ja sam za ovaj glavni. Da mi taj odmah odrzimo i da to i zvanicno potvrdimo sto odavno svi znamo da RS nista ne veze za BiH .

MONDO REPORTAŽE