• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijeljina: Protest zbog neriješenog ubistva

Građani Bijeljine danas su na gradskom trgu, ispred zgrade suda održali mirni protest, izražavajući nezadovoljstvo činjenicom da ni nakon deset mjeseci nije procesuirano ubistvo maloljetnog Stanka Gligorevića.

  Okrenuti prema zgradi suda i držeći transparente sa porukama - "Pravda za Stanka", "Ljudi, Stanko je ubijen!", "Ko je sljedeći?!", "Tražimo pravdu i ništa više", "Žrtva je mogao biti svako od nas", mladi su izražavali nezadovoljstvo zbog odugovlačenja sudskog procesa.

Đorđe Gligorević, stric ubijenog Stanka, istakao je da je ovo jedan u nizu skupova koje organizuju časni i dobri ljudi da bi izrazili nezadovoljstvo radom suda i krivičnim zakonom za maloljetnike.

"Ovaj skup na trgu ispred zgrade suda dešava se u vrijeme kada je trebalo da bude završna riječ i možda izricanje presude maloljetnom ubici, međutim, na sat prije ovog okupljanja obavijestili su nas iz suda da se pretres odgađa na zahtjev advokata okrivljene strane", rekao je novinarima Gligorević.

On kaže da je postupak koji se vodi u bijeljinskom sudu "traljav", da je prošlo 10 mjeseci od kada je Stanko ubijen, a da mladić koji ga je ubio slobodno šeta ulicama grada.

"Nedopustivo je to zbog sve mladosti ovog grada, kakva poruka se njima šalje. Mi, današnjim, kao i prethodnim okupljanjima samo želimo ukazati na neophodnost promjene zakona o maloljetničkom nasilju", kaže Gligorević.

On je poručio da je cilj okupljenih da upozore da se ovakvim slučajevima mora stati u kraj i da Stanko bude posljednji koji je tako nastradao.

"Nama ne znači danas ništa da Stankovog ubicu osude i na 100 godina, ali nam daje neku nadu radi druge djece i zato činimo i činićemo sve da naš Stanko bude posljednji. Mi sve vrijeme apelujemo samo da prestane ubijanje među maloljetnicima, da se zaustavi i spriječi vršnjačko nasilje", dodao je Gligorević.

On je istakao da zakon o maloljetničkom nasilju mora biti promijenjen, a kazne pooštrene.

Drugovi ubijenog Stanka poručili su da im njihovog druga niko ne može vratiti, ali da nikada neće prestati sa protestima jer nisu zadovoljni radom suda, kao ni radom ostalih nadležnih institucija.

U Osnovnom sudu Bijeljina Srni je rečeno da je jutros u 9.30 časova bio zakazan glavni pretres u slučaju ubistva maloljetnog Stanka Gligorevića, ali da je otkazan.

Glavni pretres zakazan je ponovo za 11. april u 10.30 časova.

Referent za informacije u ovoj pravosudnoj instituciji Milan Dragojlović nije imao informaciju zbog čega je današnji pretres otkazan.

Petnaestogodišnji Stanko Gligorević ubijen je 6. juna prošle godine u dvorištu Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije". Na njega je iz pištolja pucao sedamnaestogodišnjak M.I, koji je, prema riječima zamjenika okružnog tužioca Milorada Debeljevića, priznao ubistvo.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE