• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS ponudila rješenje, odlučiće Agencija

Autor SRNA

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Vlada ponudila plan reorganizacije Banke Srpske, kojim su zaštićeni svi klijenti, te da je na Agenciji za bankarstvo da to prihvati ili odbije i donese drugu odluku.

Cvijanovićeva je naglasila da je stav Vlade Srpske da treba ići u reorganizaciju i pretvoriti Banku Srpske u novu finansijsku organizaciju.

"To je naš plan i mi stojimo iza toga. Smatramo da su na ovaj način zaštićeni svi klijenti, zaštićeni su osigurani i neosigurani depoziti. Ako dođe do likvidacije onda to više nije taj slučaj. Onda su zaštićeni osigurani depoziti", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, Banka Srpske je specifična i ta specifičnost se ogleda u planu reorganizacije koji je podnesen Agenciji za bankarstvo.

"Ono što je meni kao predsjedniku Vlade bilo važno jeste da smo Međunarodnom monetarnom fondu uspjeli da predočimo to što mi želimo i da smo uspjeli da dođemo do toga konačno da nam kažu `nama je dobro i jedno i drugo rješenje`. Ostalo nije u nadležnosti Vlade. Na to ni ja ne mogu uticati. Na Vladi je bilo da nađe rješenje, mi smo ga ponudili, a na Agenciji je da to prihvati ili odbije i donese neku drugu odluku", napomenula je Cvijanovićeva.

Agencija za bankarstvo Republike Srpske trebalo bi do 5. maja da donese konačnu odluku o sudbini Banke Srpske, odnosno o tome hoće li ona biti likvidirana ili transformisana.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE