• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ganić živi u otetoj srpskoj vili

Ejup Ganić živi u vili koja mu ne pripada i koju je uzurpirao gotovo besplatno

 Ganić živi u otetoj srpskoj vili Izvor: MONDO

Ratni član Predsjedništva BiH Ejup Ganić na nezakonit način došao je u posjed "Vile Ćorovića" u Sarajevu, čiji je vlasnik Srbin septembra 1994. godine bio primoran da se iseli.

Ganić se u vilu u tadašnjoj sarajevskoj Ulici , uselio 1994, nakon što je od prethodnog vlasnika Milana Ćorovića, koji je tu živio do 12. septembra iste godine, zatraženo da se iseli.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je da Ganić nema moralno pravo da govori o povratku u Republiku Srpsku, jer je poznato da je na nezakonit način došao u posjed srpske "Vile Ćorovića" u Sarajevu.

"Ganića bi trebalo da bude sramota da govori o povratku, jer živi u kući u Sarajevu koja mu ne pripada i koju je uzurpirao gotovo besplatno, a iz koje je istjeran njen prijeratni vlasnik Srbin", rekla je Majkićeva "Glasu Srpske" reagujući na Ganićevu izjavu da RS opstruiše povratak.

Pomoćnik ministra za izbjegle i raseljene RS Drago Vuleta kazao je da su Ganićevi stavovi netačni i proizvoljni, jer je u RS u više od 99 odsto slučajeva sva imovina vraćena prijeratnim vlasnicima.

Ganić je prije dva dana u Vašingtonu, u svojstvu predsjednika Škole za nauku i tehnologiju iz Sarajeva, govorio o sporom provođenju Dejtonskog sporazuma.

Na osnovu odluke Tužilaštva za ratne zločine, Ministarstvo za unutrašnje poslove Srbije raspisalo je potjernicu za 19 lica, među kojima je i Ganić, zbog zločina počinjenih 1992. godine u Sarajevu nad pripadnicima JNA.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE