• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrenica opet krši propise o praznicima

Ministarstvo RS saopštilo je da načelnik i kolegijum opštine Srebrenica nisu mogli donijeti odluku da se 25. novembar tretira kao praznik.

 Srebrenica opet krši propise o praznicima Izvor: MONDO

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS saopštilo je da načelnik i članovi kolegijuma opštine Srebrenica nisu mogli donijeti odluku koja 25. novembar tretira kao praznik i omogućava da zaposleni u administrativnoj službi opštine i javnim institucijama toga dana ne rade i da imaju pravo na plaćeno odsustvo sa posla.

"Činjenica je da načelnik opštine, a u konkretnom slučaju ni članovi kolegijuma Skupštine opštine Srebrenica, ne poštuju propise, niti organe RS, a to dokazuje i nepoštivanje odluke Vlade RS kojom je 19. novembar proglašen Danom žalosti povodom smrti patrijarha srpskog Pavla", navodi se u saopštenju Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo u ovom momentu nema mehanizme koji bi omogućili da se ovakve odluke sankcionišu.

"Ministarstvo uprave i lokalne samouprave nije iznenađeno postupkom lokalnih vlasti u opštini Srebrenica, jer nije prvi put da lokalna vlast, tačnije načelnik opštine Srebrenica, ne poštuje Zakon o praznicima RS", kaže se u saopštenju.

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave navodi da su Zakonom o praznicima RS jasno definisani praznici koji se obilježavaju u RS, te da to definitivno nije 25. novembar.

U Federaciji BiH je neradni dan, jer se 25. novembar, datum zasjedanja ZAVNOBiH-a u ovom entitetu praznuje kao dan državnosti.

U RS praznovan je 21. novembar kao znak sjećanja na dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma, kojim je okončan rat u BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE