• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kadrovska trgovina" u BiH

Obećanjima, preraspodjelom, kalkulacijama do čelnih pozicija!? Šta je kome ko obećao?

 "Kadrovska trgovina" u BiH Izvor: MONDO

Sadik Ahmetović je prije imenovanja na mjesto ministra bezbjednosti BiH dao predstavnicima SNSD-a obećanje da će se angažovati na rješavanju problema deportacije osumnjičenih za terorizam.

Takođe, obećao je da će raditi na deblokadi procesa imenovanja zvaničnika u Upravi za indirektno oporezivanje i Regulatornoj agenciji za komunikacije.

Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Milorad Živković rekao je za "Fokus" da je Ahmetović obećao i da će podnijeti bezuslovnu ostavku ukoliko se utvrdi postojanje sukoba interesa.

Živković je istakao da Ahmetovićevo imenovanje nije plod nikakve političke trgovine SNSD-a i SDA, o čemu se spekulisalo prethodnih dana.

Osvrćući se na tok imenovanja ministra bezbjednosti i krajnji ishod ovog procesa, Živković je za isti list rekao da je to politika traženja kompromisa, te da je bilo očigledno da SDA blokira kadrovska rješenja.

SDA, kojoj pripada i Sadik Ahmetović, zvanično je demantovala da je njegovo imenovanje rezultat bilo kakve trgovine i bilo kakvih obećanja, navodeći da stranka neće odstupiti od svojih stavova i insistiranja da se prilikom imenovanja na vodeće pozicije u državnim agencijama i institucijama poštuje proporcionalna etnička zastupljenost na temelju popisa stanovništva iz 1991. godine, kako je definisano Ustavom i zakonima BiH.

Prema ranijim međustranačkim dogovorima, mjesto direktora UIO trebalo bi da pripadne Srbima, a mjesto direktora RAK-a Hrvatima.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je u utorak, 24. novembra, odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića da imenuje Sadika Ahmetovića za ministra bezbjednosti i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Čelna pozicija u Ministarstvu bezbjednosti BiH bila je upražnjena od kraja jula, kada je Parlamentarna skupština, na zahtjev SDA, smijenila Tarika Sadovića, koji je bio kadar ove stranke u Savjetu ministara.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE