• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkićevoj prijetili na FTV

Dušanka Majkić dobila je, telefonom, oko 150 prijetnji smrću, tokom gostovanja u emisiji "Odgovorite narodu" Federalne televizije.

 Majkićevoj prijetili na FTV Izvor: MONDO

Prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlmaentarne skupštine BiH potvrdila je za Srnu da joj je u ovoj medijskoj kući saopšteno da je od 200 poziva, koliko je tokom emisije njoj upućeno, bilo 150 prijetnji smrću.

Ona je navela da je FTV na osnovu brojnih prijetnji pozvala specijalnu jedinicu Federalne policije, koja ju je ispratila do entitetske granice.

Tema emisije je bila obilježavanje 25. novembra - Dana državnosti BiH.

"Nema argumenata za toliki bijes. Zastupam interese svog naroda i to je moja obaveza. Rijetko se odazivam pozivima da gostujem u FBiH, ali ova emisija je dosta gledana i htjela sam da kažem naš stav i poručim da nije korektno da samo jedna strana svojata i određuje praznike. To mi je je išlo na živce", kazala je Majkićeva.

Majkićeva je istakla da Bošnjaci svojim ponašanjem poručuju da samo oni imaju pravo da odlučuju, pri čemu isključuju Srbe i Hrvate.

"Za njih samo postoji njihova hiljadugodišnja BiH, čija je godišnjica kada su oni to odredili, a to je 25. novembar", navela je Majkićeva.

Ona je zaključila da BiH ne može opstati samo na jednoj istini i da svi treba da zajedno sjedu i dogovore se.

FTV bez komentara


Srni je u FTV nezvanično potvrđeno da su prijetnje stizale Majkićevoj, ali nije bilo moguće dobiti odgovor šta je tim povodom učinjeno.

Vlado Marić, voditelj emisije "Odgovorite ljudima", u kojoj je Majkićeva gostovala, ističe da je tokom cijele emisije bio sa svojim gostima i da ne može ništa reći o prijetnjama koje su stigle putem telefona.

Osoba u FTV zadužena za odnose sa javnošću tvrdi da oni nisu primali pozive i da nemaju ništa sa tim.

Pozivi, objašnjeno je, stižu na telefonsku centralu zgrade RTV doma u Sarajevu, za koju je zaduženo obezbjeđenje.

Nadležni u obezbjeđenju nije želio da komentariše informaciju o primljenim pozivima i za više informacija uputio je na generalnog direktora BHRT Mehmeda Agovića, navodeći da je pitanja potrebno uputiti u pisanoj formi.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE