• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ahmetović stupio na dužnost

Novoimenovani ministar bezbjednosti i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Sadik Ahmetović u četvrtak je stupio na dužnost.

 Ahmetović stupio na dužnost Izvor: MONDO

Portparol Ministarstva bezbjednosti Milada Dreca potvrdila je da je Ahmetović došao u Ministarstvo kako bi preuzeo dužnost.

Ahmetović je neposredno nakon imenovanja za ministra bezbjednosti rekao da će njegovi prvi koraci na ovom mjestu biti relaksiranje ukupnih odnosa u Ministarstvu i saradnje sa agencijama koje djeluju unutar njega, te ostvarivanje ili popravljanje komunikacije sa međunarodnim institucijama koje se bave bezbjednošću i pomažu BiH da dobije liberalizaciju viznog režima.

Prema njegovim riječima, ovim mjerama trebalo bi da budu riješeni problemi zbog kojih je smijenjen njegov prethodnik Tarik Sadović.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je u utorak, 24. novembra, odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića o imenovanju Sadika Ahmetovića za ministra bezbjednosti i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Čelna pozicija u Ministarstvu bezbjednosti BiH bila je upražnjena od kraja jula, kada je Parlamentarna skupština, na zahtjev SDA, smijenila Tarika Sadovića, koji je bio kadar ove stranke u Savjetu ministara.

Do imenovanja za ministra bezbjednosti Ahmetović je bio poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE