• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Radmanović ljut na Mesića!

Član Predsjedništva Nebojša Radmanović smatra da predsjednik Hrvatske u javnim istupima otvoreno pruža podršku samo Bošnjacima u BIH.

 I Radmanović ljut na Mesića! Izvor: MONDO

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da političke ocjene predsjednika Hrvatske Stjepan Mesić daje ovih dana medijima o situaciji u BiH predstavljaju jednostrano, tendenciozno i zlonamjerno prikazivanje prilika u BiH u međunarodnoj komunikaciji.

Radmanović je istakao da je u diplomatiji i međunarodnim odnosima to nedopušteno miješanje u unutrašnje stvari druge države, te da nije zaboravljena Mesićeva uloga "razbijača bivše države".

"Posljednjih dvadeset godina Mesić je aktivan u politici i za svih tih dvadeset godina jedan je od glavnih krivaca za loše političke odnose u regiji. U svojim javnim istupima Mesić otvoreno pruža podršku političkim predstavnicima samo jednog, bošnjačkog naroda u BiH, a kritikuje političke predstavnike druga dva naroda u BiH, Srba i Hrvata", naglasio je Radmanović.

Prema njegovim riječima, Mesić se predstavlja prijateljem BiH, a za deset godina njegovog mandata na čelu Hrvatske, sva otvorena pitanja između dvije zemlje koja je zatekao na početku mandata još uvijek su "mrtvo slovo na papiru".

"Zbog nerješavanja ovih pitanja uglavnom trpi BiH, ali to ne brine predsjednika Mesića, jer to nije njegova nadležnost", saopšteno je iz Radmanovićevog kabineta.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da oni koji sa strane raspiruju unutrašnje konflikte između demokratski izabranih političkih predstavnika građana i naroda u BiH, smatraju se njenim prijateljima, a oni koji mukotrpno traže način njenog boljeg mogućeg postojanja i funkcionisanja, samo zbog toga što ne misle kao drugi, prozivaju se kao razbijači BiH.

 "Ne razbija Republika Srpska BiH, već je razbijaju ovakve provokativne izjave Mesića. Tako Mesić, koji bi u ime Hrvatske trebao biti garant Dejtona, svojim negativnim političkim izjavama relativizuje i ruši Dejton, krhki sporazum konstitutivnih naroda i entiteta u BiH, do koga se teško došlo, nakon brojnih ljudskih žrtava na svim stranama u proteklom ratu i uz puno uloženog političkog i diplomatskog umijeća domaćih i međunarodnih političkih snaga", ističe Radmanović.  U saopštenju se poručuje da bi Mesiću bilo bolje da uradi nešto korisno za državljane Hrvatske, koji su protjerani iz nje i sada žive u BiH, kojima je u Hrvatskoj silom oduzeta imovina i druga ljudska i nacionalna prava.

Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić optužio je premijera RS da nastavlja politiku Slobodana Miloševića i radi na razbijanju BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE