• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđena optužnica za zločin u Ratkovićima

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Huse Salihovića iz Tuzle i Ibre Jakupovića iz Gornje Zimče kod Ilijaša zbog ratnog zločina.

 Potvrđena optužnica za zločin u Ratkovićima Izvor: MONDO

Optužnicu je protiv njih podiglo Okružno tužilaštvo Bijeljina pod sumnjom da su počinili krivično djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Riječ je o Srebreničanima koji se terete da su 1992. godine u selu Ratkovići, sa pripadajućim zaseocima, navodno počinili zločin nad Stojanom Stevanovićem iz Ratkovića.
U optužnici stoji da su Salihović i Jakupović "uhvatili Stojanovića na kućnom pragu te da su mu nožem prerezali vrat, a potom izmasakrirali njegovo tijelo".

Salihović i Jakupović samo su neki od preživjelih Srebreničana koji su se posljednjih godina našli na meti bijeljinskih istražitelja.

Istrage su, posebno, intenzivirane nakon što je u Haškom tribunalu oslobođen optužbi za ratne zločine ratni komandant Srebrenice Naser Orić.

Prema informacijama do kojih je došao "Avaz", optužnica protiv Salihovića i Jakupovića sačinjena je na osnovu iskaza pojedinih ljudi koji u kritično vrijeme niti su bili niti znaju šta se zaista događalo u Ratkovićima.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE