• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostar: Bez riječi o gradonačelniku

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović sazvao za ponedjeljak vanrednu sjednicu vijeća.

 Mostar: Bez riječi o gradonačelniku Izvor: MONDO

Međutim, na dnevnom redu nije izbor gradonačelnika i usvajanje budžeta za ovu godinu, već nekoliko tačaka koje se tiču kapitalnih projekata u gradu.

Vijećnici će , između ostalog, razmatrati i Odluku o izmjeni Prostornog plana opštine Mostar-Grad Mostar, Informaciju o realizaciji projekata koje finansira Svjetska banka i Odluku o davanju saglasnosti za izdavanje garancije Ministarstvu finansija Federacije BiH za otplatu kredita Svjetske banke za Javno preduzeće "Deponija" d.o.o. Mostar.

Ovo je prva sjednica u proteklih godinu dana na kojoj će biti raspravljano o pitanjima koja su od važnosti za grad, dok su sve protekle počinjale i završavale pričom o izboru gradonačelnika i usvajanju budžeta za Grad.

Osim brojnih problema koji su se nagomilali u gradu, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar i zaposleni u Gradskoj upravi još se nalaze u štrajku i zahtijevaju da u dnevni red bude uvršten i budžet za 2009., jer je odluka o privremenom finansiranju koju je donio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko istekla 30. septembra.

Incko je je nakon zadnje posljednje  Savjeta za provođenje mira rekao da će on donijeti odluku za Mostar do kraja ovoga mjeseca, jer od 30.oktobra, kada je naložio Gradskom vijeću Mostara da tajnim glasanjem izabere gradonačelnika, ništa nije urađeno.

Mostar nema gradonačelnika više od godinu dana.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE