• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS: Odluku o popisu staviti van snage

Autor SRNA

Vlada Republike Srpske (RS) ne prihvata odluku Agencije za statistiku BiH o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva iz 2013. godine.

 Vlada RS: Odluku o popisu staviti van snage Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

  Vlada Republike Srpske smatra da je jedinstveni program obrade popisne građe popisa stanovništva u BiH 2013. godine, kojeg je 18. maja odlukom usvojio direktor Agencije za statistiku BiH, u suprotnosti sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine te ga, kao takvog, ne prihvata i zahtijeva da se stavi van snage.

Na današnjoj sjednici Vlada je obavezala Republički zavod za statistiku da, s ciljem sprečavanja daljih nepravilnosti i manipulacija u popisu stanovništva u BiH 2013. godine, i u skladu sa zakonom učestvuje u aktivnostima vezanim za obradu i objavu rezultata popisa.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju u vezi sa jedinstvenim programom za obradu popisne građe popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine i saopštavanjem rezultata popisa stanovništva u BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Direktor Agencije za statistiku Velimir Jukić donio je 18. maja odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH bez saglasnosti entitetskih zavoda i mimo zahtjeva Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Jukić je na konferenciji za novinare u Sarajevu saopštio da će na osnovu ove odluke 196.000 spornih popisnica biti tretirane kao rezidentni stanovnici.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE