• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dignut u vazduh auto direktorice Farmalijeka

U eksploziji koja se dogodila u ponedjeljak ujutro u centru Banjaluke uništen automobil Milenke Vučen, direktorice firme "Farmalijek".

 Dignut u vazduh auto direktorice Farmalijeka Izvor: MONDO

Nepoznati napadač u ponedjeljak ujutro podmetnuo je i aktivirao eksplozivnu napravu pod automobil reno megan vlasništvo Milenke Vučen, generalnog direktora firme "Farmalijek" iz Banjaluke.

Motiv napada zasad nije poznat, a kriminalistički inspektori CJB Banjaluka pokrenuli su istragu o cijelom slučaju.

Vučenova sarađuje u istrazi, a tokom iskaza nije navela ime lica na koje sumnja da je izvršilo napad, saznaju "Nezavisne novine".

"Policija zasad raspolaže s informacijama da je oštećena ranije bila direktorica nekih firmi koje su u međuvremenu privatizovane, a da je danas vlasnik u apotekama koje posluju u Banjaluci", pojasnio je izvor "Nezavisnih".

Gospa Arsenović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je policiji u ponedjeljak oko 3.30 prijavljena eksplozija ispred zgrade u Ulici braće Mažar i majke Marije 27, u neposrednoj blizini banjalučke Gimnazije.

"Dolaskom na lice mjesta policija je utvrdila da je u eksploziji oštećeno nekoliko auta koja su bila parkirana ispred zgrade na broju 27, te lokal Yellow cab", navela je portparol CJB Banjaluka.

Stanari zgrade ispred koje se dogodila eksplozija ispričali su da ih je u ranim jutarnjim časovima probudila snažna detonacija.

"Detonacija me bukvalno srušila s kreveta. Prvo sam pomislila da je zemljotres, ali kad sam izašla na balkon, osjetila sam oštar miris baruta i shvatila da je ono što sam čula u stvari bila eksplozija. Nisam mogla vidjeti ništa čudno oko zgrade jer je bio mrak", prisjetila se vidno uznemirena stanarka koja nije željela da joj se navodi ime.

Pronađeni tragovi s mjesta zločina poslati na vještačenje, kaže izvor "Nezavisnih". "Prema prvim informacijama, izgleda da je u pitanju plastični eksploziv, ali još ne znamo kako je aktiviran. Slijedi detaljna istraga", naveo je izvor, podsjetivši da je eksplozija pričinila veću materijalnu štetu jer su pored megana oštećena još dva auta, te sva stakla lokala "Yellow cab".

Iz CJB Banjaluka juče je potvrđeno da se nekoliko časova nakon eksplozije u Ulici braće Mažar i majke Marije u policiju javio čovjek koji je izrazio sumnju da je bomba bila namijenjena njemu, a ne Milenki Vučen.

"U policiju je došao muškarac koji živi u istoj zgradi ispred koje je aktivirana eksplozivna naprava i izjavio da je bomba bila upozorenje za njega, a ne za Milenku Vučen", naveli su policiji i dodali kako će ispitati sve navode ove prijave.

(MONDO, foto "Nezavisne novine")

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE