• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupljuju impulsi

Ulaskom u 2010. godinu sva tri operatora fiksne telefonije u BiH poskupiće svoje usluge

 Poskupljuju impulsi Izvor: MONDO

Od 1. januara poskupiće mjesečna pretplata za fiksnu telefoniju kod sva tri telekom operatera u BiH, a biće povišena i cijena razgovora u većini kategorija njihovih cjenovnika, pišu "Nezavisne novine".

Nove cjenovnike "M:tel", "HT Mostar" i "BH Telekom" formirali su u skladu sa rebalansom cijena govornih usluga koje propisuje Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK).

U "M:telu" će pretplata biti skuplja za jednu KM i iznosiće 8,50 KM uz 160 minuta besplatnih razgovora u mjesnom saobraćaju. Za pretplatnike socijalnog paketa pretplata će iznositi 4,20 KM. Cijena lokalnog poziva biće 0,03, dok je cijena poziva prema korisnicima mobilne telefonije unutar vlastite mreže 0,17 KM po minutu.

"Za određene tarifne zone 'M:tel' je formirao cijene koje su i do 40 odsto niže od graničnih. Takođe, korisnici naše fiksne mreže moći će odabrati jedan od dodatnih tarifnih modela i razgovarati po cijenama koje su niže i do 50 odsto za pozive u BiH. I nakon ovog rebalansa cijena, pretplatnici fiksne telefonije 'M:tela' imaće najniže cijene pretplate i razgovarati po najpovoljnijim uslovima u BiH", kažu u "M:telu".

"HT Mostar" je pretplatu za privatne korisnike za sljedeću godinu podigao sa 8,55 na 9,40 KM, dok će cijena pretplate za poslovne korisnike ostati na 16,36 KM mjesečno.

Cijena razgovora unutar vlastite mreže na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje je sjedište kompanije, ostaje na 0,027 KM po minutu, dok je nešto viša prema ostalim kantonima.

Korisnici "BH telekoma" mjesečnu pretplatu umjesto sadašnjih 8,10 plaćaće 9,80 KM za fizička lica, odnosno 16,40 umjesto 16,36 KM za pravna lica. Socijalno ugrožene kategorije plaćaće 4,20 umjesto 3,64 KM. "BH Telekom" je cijenu razgovora unutar vlastite fiksne mreže zadržao na sadašnjih 0,033 KM po minutu, dok je razgovore prema ostalim operatorima u vremenu jakog saobraćaja poskupio sa 0,036 na 0,040 KM po minutu.

Prema pravilu RAK-a, maksimalna propisana cijena za mjesečnu pretplatu od početka 2010. godine je 9,80 KM umjesto sadašnjih 8,55 KM za fizička lica, a 16,40 umjesto sadašnjih 16,36 KM za pravna lica.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE