• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustavni sud odbacio apelaciju Filipa Ceptera

Ustavni sud BiH je kao neosnovanu odbacio apelaciju biznismena Filipa Ceptera podnesenu protiv presude Vrhovnog suda FBiH.

 Ustavni sud odbacio apelaciju Filipa Ceptera Izvor: MONDO

Vrhovni sud FBiH donio je pravosnažnu presudu u sporu u kojem je Cepter tužio sarajevski nedjeljnik "Slobodna Bosna" zbog klevete.

Ustavni sud BiH je odbacio kao neosnovanu apelaciju Petra Đokića podnesenu protiv presude Apelacionog suda distrikta Brčko 3. septembra 2007. godine i presude Osnovnog suda distrikta Brčko BiH od 22. januara 2007. godine.

Navedenim presudama, između ostalih, apelant je proglašen krivim zbog toga što je na način i u vrijeme izreke prvostepene presude počinio krivično djelo prevare prema Krivičnom zakonu distrikta Brčko BiH.

Na sjednici Ustavni sud je od osam meritornih odluka, u pet raspravljao o povredi prava na pravično suđenje zbog nerazumne dužine trajanja postupka.

Kao neosnovana odbačena je i apelacija NIGD "Dnevne nezavisne novine" Banjaluka podnesena protiv presude Okružnog suda u Banjaluci 16. marta 2007. godine i presude Osnovnog suda u Banjaluci od 18. juna 2004. godine.

Oba predmeta odnosila su se na sporove u vezi sa pravom na naknadu štete zbog klevete. Ustavni sud BiH danas je riješio jedan zahtjev za donošenje privremene mjere i 157 pojedinačnih apelacija i to osam apelacija u meritumu, 62 apelacije je odbacio zbog očigledne nedopustivosti, a 87 je odbacio iz drugih razloga nedopustivosti (protekao rok za podnošenje, neiscrpljivanje pravnih lijekova, nenadležnost Ustavnog suda BiH..).

U više meritornih odluka Ustavni sud BiH je utvrdio povredu prava na pravično suđenje zbog nerazumne dužine trajanja postupka pred sudovima i upravnim organima. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE