• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikerević i Špirić najbogatiji u RS

Bivši premijer Srpske i sadašnji predsjedavajući Savjeta ministara BiH najimućniji su političari u RS.

 Mikerević i Špirić najbogatiji u RS Izvor: MONDO

Prema analizi Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva Dragan Mikerević i Nikola Špirić prednjače u ušteđevini, koja je, saznaje CIN, u ukupnom iznosu čak 870.000 evra.

Mikerević je za 90.000 evra "teži" od Špirića, jer je njegova imovina procijenjena na 480.000 evra.
Zanimljivo je da je ušteđevina i jednom i drugom drastično porasla za relativno kratak period.

CIN je istražio, a "Press RS" prenio da je bivši premijer RS Dragan Mikerević za samo tri godine (od 2002.-2005.) svoju imovinu utrostručio.

Ni Špiriću u tom perodu nije bilo ni malo loše, pa je tako njegov "štek" na banci, iako nije bio na vlasti, sa 200.000 evra porastao za na nevjerovatnih 390.000 evra.

Mrtvu trku u bogatsvu ova dvojica političara vode i kada je riječ o nekretninama.

Bivši premijer, tako, ima ogromno imanje pored Doboja sa dva poslovna prostora, i jednim od 124 kvatrata u Banjaluci. Ima Mikerević i dva ogromna stana u kojima, istina, žive njegovi sinovi.

Međutim, ništa manje nekretnina nema ni Nikola Špirić. Aktuelni predsjedavajući "baškari" se tako u troiposobnom stanu u Banjaluci, a nekad "prespava" u u svojoj "gajbi" u Novom Sadu, i stanu u Beogradu. Više vremena u njima boravi njegov sin koji je student.

I Špirić, a i njegova ljepša polovina voze se u luksuznim automobilima. Očigleno su oboje ljubitelji "audija", pa tako, da se ne bi svađali, kupili svakom jedan, A6 i A3.

Stan ima i u Sarajevu, međutim prema istraživanju CIN-a on nije prijavljen u imovinskom kartonu.
Ništa drugačija slika nije ni sa drugim liderima u BiH, koji eto, ovaj put nisu na tapetu, isključivo zbog toga što se njihovi imovinski kartoni razlikuju za koju cifru od navedenih koji prednjač.

Samo poređenja radi, ogromne vrijednosti u nekretninama imaju i Dragan Čović predsjednik HDZ-a BiH (vikendica, stan u Mostaru, Hrvatskoj....), Mladen Ivanić , lider PDP-a takođe od stana do vikendice i to na Crnogorskom primorju.. i šta još sve ne.

Imovinski karton premijera Srpske odavno je poznat javnosti. Milorad Dodik prijavio je stan u Laktašima, dva stana u Beogradu, porodično naslijeđe od 300.000 KM, dionice..Ima premijer i vilu na Dedinju, pa šta! Istovremeno, prema istraživanju CIN-a u Federaciji BiH najimućniji je Zlatko Lagumdžija čije se nekretnine procjenjuju na više od milion KM. Ne stoji loše ni sa ušteđevinom (115.000 evra) , ima stanove, vikendice...

Brojni su bivši i sadašnji lideri koji imaju zavidan imetak u zemlji koja je na dnu svih mogućih finansijskih ljestvica.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE