• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić ponovo spori branioca

Radovan Karadžić će ponovo osporiti nametnutog branioca, britanskog advokata Ričarda Harveja koji bi trebalo da ga zastupa.

 Karadžić ponovo spori branioca Izvor: MONDO

"Doktor Karadžić će sutra uložiti podnesak kojim osporava imenovanje Ričarda Harveja kao branioca u njegovom slučaju i zatražiće da bude poništeno njegovo imenovanja", naveo je njegov pravni savjetnik Peter Robinson u saopštenju koje je dobila agencija Frans pres.

Robinson će, na Karadžićev zahtjev, održati konferenciju za novinare povodom ovog pitanja u petak u 11. 00 časova u Haškom tribunalu.

Sud je 23. novembra odlučio da Karadžić nema pravo da se žali na određivanje Harveja za branioca, jer bi to blokiralo, a ne unaprijedilo sudsku proceduru.         

Britanski advokat neće biti pozvan da zastupa Radovana Karadžića, ako on bude prisustvovao suđenju koje će biti nastavljeno 1. marta 2010. godine.

Sudije Haškog suda nametnule su Karadžiću 5. novembra branioca, jer je bojkotovao prva tri saslušanja u sudskom procesu koji je počeo 26. oktobra, uz obrazloženje da odbrana koju sam zastupa nije spremna. Karadžić je 11. novembra pismeno zatražio dopuštenje da se žali na ovu odluku.

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić uhapšen je u julu 2008. godine u Beogradu, a pred Haškim tribunalom optužen je za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti tokom sukoba u BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE