• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ećima više ne terete za prodaju droge

Izmijenjenom optužnicom, Ećim se više ne tereti za preprodaju droge, nego za nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje isprave.

 Ećima više ne terete za prodaju droge Izvor: MONDO

Zbog nedostatka dokaza Specijalano tužilaštvo Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala odustalo je od optužbi, koje su bivšeg funkcionera državne bezbjednosti Republike Srpske Ljubana Ećima teretile za prodaju heroina i kokaina.

Zamjenik specijalnog tužioca za organizovani kriminal Jovica Jovanović je u nastavku suđenja optuženima za šverc i prodaju oko 53 kilograma heroina i kokaina, objasnio da je Tužilaštvo usljed nedostatka dokaza odustalo od krivičnog gonjenja Ećima za drogu i zločinačko udruživanje.

Optužnica je izmijenjena i u dijelovima koji su vezani za količinu i cijenu droge, koju je prodavala organizovana kriminalna grupa prvooptuženog Željka Radovanovića.
Ećim, koji je tokom rata u BiH bio zamjenik načelnika Odjeljenja državne bezbjednosti Republike Srpske u Banjaluci, prvobitnom optužnicom bio je optužen da je ostalim članovima grupe davao uputstva o načinu prodaje droge i primao i čuvao novac dobijen od prodaje heroina i kokaina.

Na početku suđenja, oktobra prošle godine Ećim je odbacio navode optužbe, tvrdeći da nema veze "sa gramom droge", niti sa narko mafijom. Optuženi je tada tvrdio da mu je pištolj "CZ-99", za koji nije imao dozvolu, poklonio Željko Ražnatović Arkan, kao i da je lična dokumenta na ime njegovog kuma Milana Njegovana dobio, jer mu je bila ugrožena bezbjednost.

Za udruživanje u organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila preprodajom droge optužnica tereti Željka Radovanovića, Aleksandara Stevanovića, Velimira Bila, Predraga Njegovana, Igora Rankovića, Veljka Banovića, Veselina Pejovića i Istoka Lazarevića. Prvooptuženi Radovanović je u bjekstvu i njemu se sudi u odsustvu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE