• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borci osuđuju izjavu Smaila Čekića

Predsjednik Boračke organizacije Pantelija Ćurguz osudio izjavu predstavnika Instituta za istraživanje ratnih zločina u BiH Smaila Čekića.

 Borci osuđuju izjavu Smaila Čekića Izvor: MONDO

On smatra da ta izjava predstavlja samo još jednu u nizu potvrda da bošnjački visoki intelektualni krugovi pokazuju jasne pretenzije i prijetnje prema RS i poziv za ponovno krvoproliće u BiH.

"Takvim istupima bošnjački intelektualni krugovi prizivaju agresiju na RS, pogotovo ako u tome ne mogu uspjeti kroz reformske procese uz podršku međunarodne zajednice s ciljem stvaranja unitarne BiH", rekao je Ćurguz danas Srni. Ćurguz je pozvao predstavnike međunarodne zajednice da se dobro zamisle, šta se to u posljednje vrijeme dešava sa predstavnicima političkog života Federacije BiH i institucija BiH u kojima rade predstavnici bošnjačkog naroda.

Komentarišući izjavu ministra odbrane BiH Selme Cikotića da je "NATO bio primoran da bombarduje Srbe u BiH kako bi spriječio da čine zlodjela", Ćurguz je rekao da je takva priča "providna i banalna, jer Cikotić misiju ministra odbrane BiH realizuje nastojeći da stvori etnički čistu vojsku u BiH"."Cikotić je ministar odbrane BiH i pored činjenice da je nevladina organizacija Kroacija libertas svojevremeno protiv njega podnijela snažnu optužnicu za krivično dijelo ratnog zločina uz njegovo direktno učešće, dovoljno govori koliko Cikotić misli dobro BiH u cijelini, a naročito o RS", istakao je Ćurguz.

Ćurguz je rekao da BORS raspolaže informacijama da je Cikotić nedavno penzionisao jednog pripadnika OS BiH nakon što je uhapšen za ratne zločine, dok je retroakaivno rješenje o penzionisanju izdato nakon hapšenja. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE