• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren most kod "Toplane"

Predsjednik Vlade Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović su svečano pustili u saobraćaj most preko rijeke Vrbas kod "Toplane".

 Otvoren most kod "Toplane"  Izvor: MONDO

U most i prateću saobraćajnicu ukupno  je uloženo 6.034.456 KM.

"Zajedničkim naporom Vlade RS i Banjaluke realizovali smo ove projekte. Političari se mogu mjeriti i cijeniti po tome šta ostvare tokom mandata, a ne šta pričaju", rekao je Dodik i dodao da je u planu nastavak izgradnje kapitalnih objekata u Banjaluci.

On je najavio projekte uređenja oko rijeke Vrbas, izgradnje novog gradskog stadiona, koji će biti u skladu sa evropskim standardima, dok će na lokaciji sadašnjeg biti sagrađena zgrada parlamenta RS, čime će republičke institucije biti na jednom mjestu.

Dodik je istakao da će se ovi projekti realizovati kada se stvore formalno pravni i finansijski uslovi.

"Do proljeća će biti gotov autoput do Gradiške. Na proljeće će početi izgradnja mahovljanske petlje. To je spoj autoputa Banjaluka - Gradiška sa autoputom Banjaluka - Doboj, gdje će radovi početi nakon provedenih procedura", rekao je Dodik.

Davidović je novinarima rekao da su sredstva za izgradnju danas otvorenog mosta i saobraćajnice prikupljena od emisije prvih banjalučkih obveznica, što je prva investicija u BiH i RS realizovana na ovaj način.

Izgradnja ovog mosta, koji povezuje naselje Ada sa centrom grada, koštala je 5.277.138 KM, a saobraćajnice Bulevar Živojina Mišića od istočnog tranzita do mosta na Vrbasu, sa kompletnom infrastrukturom 757.317 KM.
Davidović se zahvalio Vladi RS i Investiciono-razvojnoj banci RS, koje su otkupile dio obveznica, dok su ostali dio otkupila pravna i fizička lica, što pokazuje da su ljudi iskazali povjerenje prema takvom modelu finansiranja komunalne infrastrukture.

"Realizacija ovog projekta najbolja je potvrda da je riječ o uspješnom modelu. Grad će i dalje neke infrastrukturne projekte realizovati na ovaj način", rekao je Davidović.

Most kod "Toplane" je dužine 90 i širine 14 metara, sa izgrađenim trakama širine po sedam metara, te biciklističkim i pješačkim stazama, a izgradilo ga je preduzeće "Hering" iz Širokog Brijega.  Davidović je najavio da će sutra svečano biti otvoren i Gradski olimpijski bazen /Incelov bazen/, najavivši utakmicu Prve vaterpolo lige Srbije između Partizana i

 Kamen-temeljac za izgradnju mosta preko rijeke Vrbas postavljen je 8. septembra 2008. godine. Otvaranju mosta prisustvovali su potpredsjednici Vlade RS Anton Kasipović i Jasna Brkić, ministar unutrašnjih polsova RS Stanislav Čađo, ministar lokalne uprave i samouprave Zoran Lipovac, zamjenik gradonačelnika Jasmiko Komić, predsjednik Skupštine grada Slobodan Gavranović, načelnici Administrativne službe grada Banjaluka, javne ličnosti i mnogobrojni građani.   (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE